kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Antarktika açıklarında can pazarı

Yeni Haber
Antarktika açıklarında Explorer adlı büyük yolcu gemisinin batmakta olduğu ve 152 yolcu ile mürettebatın tahliye edildiği bildirildi.

Falmouth'daki İngiliz Sahil Güvenlik İstasyonu yetkilisi Neil Oliver, Antarktika açıklarında Shetland adalarının güneyinde "bir nesneye" çarptıktan sonra batmaya başlayan gemiden tahliye işlemlerinin tamamlandığını belirterek, son olarak kaptan ve birinci yardımcısının hala gemide olduğu bilgisine ulaştığını söyledi.

İngiliz Cornwall sahil güvenlik sözcüsü Andy Catrell ise Arjantinli ve Amerikalı sahil güvenlik görevlilerinin koordinasyonlu şekilde bu sabah gemidekileri kurtarmak için çalıştıklarını, İngiliz sahil güvenliğinin de onlara yardım ettiğini kaydetti.

Falmouth'daki sahil güvenlik çalışanlarından Henry Purbrick de "Antarktik Rüyası" da denilen gemide kaza anında 100 yolcu ve 54 kişilik mürettebat bulunduğunu ifade etti.

GEMİ BUZDAĞINA ÇARPMIŞ

Antarktika açıklarında su almaya başlayan yolcu gemisinin, buzdağına çarptığı bildirildi.

Şili sahil güvenlik ekiplerinden bir yetkili, CNN TV'sine verdiği demeçte, Liberya bandıralı geminin, yerel saatle 01.00 sularında (TSİ 06.00) Kral George adası yakınlarında buzdağına çarptığını söyledi.

İngiliz sahil güvenlik yetkililerinin açıklamasına göre de "Explorer" adlı gemiden tahliye sandallarına binen yolcular yardımlarına koşan gemiye alınıyor. İmdat çağrısını duyan birçok geminin daha kaza mahalline doğru yol almakta olduğu belirtildi.

Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Gemide kaza sırasında 154 kişi bulunuyordu.

(AA)