kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP’nin kampı başlıyor

Yeni Haber
AKP geleneksel hale getirdiği ve 6 ayda bir gerçekleştirilen "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın 9.su bu akşam başlayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı AKP'nin en sık tercih ettiği yer olan Kızılcahamam'da Asya Termal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Toplantıya AKP milletvekilleri, MKYK üyeleri, parti kurucuları katılacak.

AKP'nin Türkiye ve partiye dair sorunların en geniş kapsamda değerlendirildiği toplantının açış konuşmasını yarın Başbakan Erdoğan yapacak. Erdoğan'ın kampın biteceği 25 Kasım Pazar akşamı bir konuşma yaparak kampı değerlendirmesi bekleniyor. Milletvekilleri ve partililerin aileleriyle birlikte katılacağı kamp Erdoğan'ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Kamp süresince tesislere başka müşteri alınmayacak.

KAMPIN ANA GÜNDEMİ ANAYASA

Kampın ana gündemini Anayasa çalışmaları oluşturacak. Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademik heyet tarafından hazırlanan ve halen AKP'li hukukçuların üzerinde çalıştığı Anayasa taslağı da büyük ölçüde bu kampta tamamlanacak. Taslak için AKP içinde oluşturulan komisyonun milletvekillerine sunum yapması beklenirken milletvekilleri de taslakla ilgili görüş ve önerilerini dile getirecek. Başbakan Erdoğan'ın da bu görüşlere göre özellikle türbanlı öğrencilerin üniversiteye girmesi ve zorunlu din dersleri hakkındaki düzenlemeler konusunda kampın ardından kararını netleştirmesi bekleniyor.

ARINÇ SUNUM YAPACAK


Kampın diğer gündem maddelerinden birini de TBMM çalışmaları oluşturacak. TBMM'nin işleyişi konusunda eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, milletvekillerine sunum yapacak. Özellikle yeni milletvekillerinin meclis çalışmaları hakkında bilgilendirilmesi amaçlanıyor.
Yaklaşan yerel seçimlerin de gündeme gelmesinin beklendiği kampta özellikle dış politika ve ekonomi konularında AKP kurmayları partinin politikalarını ve hedeflerini anlatacak.

ANKA