kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Teslim olmayı değil ölmeyi yeğleriz"

Yeni Haber
Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği, kaçırılan 8 askerin rütbelerinin medyada "uzman çavuş" olarak aksettirilmesinden duydukları rahatsızlığı RTÜK'e bildirdi. EMUD'un RTÜK'e başvurusunda, yazılı ve görsel medyada yanlış aksettirilen rütbelerin mağduriyete sebep olduğu belirtildi.

EMUD Yönetim Kurulu başvuruda, kaçırılan 8 askerden bir tanesinin sözleşmeli uzman erbaş olduğunu belirterek, yazılı ve görsel medyada bu kişinin Uzman Çavuş olarak aksettirildiğini ve böylece kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini bildirdi.

Başvuruda, "Kaldı ki uzman erbaşlarda bizlerin silah arkadaşıdır. Ama ordumuzun şanını, şerefini, onurunu zedeleyecek şu duruma bizlerin de düşmesini istemiyoruz. Bizler Uzman Jandarmalar olarak esir düşmeyi, teslim olmayı değil, ölmeyi yeğleriz" denildi. EMUD Yönetim Kurulu'ndan ANKA'ya yapılan açıklamada ise 8 askerin çatışmada teslim olmalarının EMUD tarafından çok yadırgandığı ifade edildi.

EMUD'un RTÜK'e yaptığı başvuru şöyle devam etti:

"Şehit olan bir 'Uzman Çavuş' için ise sadece Uzman Çavuş tabiri kullanılmakta, bunun uzman Erbaş mı yoksa Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapan bir muvazzaf uzman Jandarma mı olduğu anlaşılmamaktadır. Güneydoğu'da görev yapan personelin yanlış telaffuz sonucu aileleri yanlış bilgilendirilerek mağdur edilmektedirler. Öncelikle uzman Jandarmalar, Uzman Erbaşların üstü olup ayrı bir kanuna (3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu) tabi oldukları gibi TSK'da kadrolu olarak bulunan Sb. Astsb. gibi muvazzaf olarak görev yapmaktadırlar. Ancak Uzman Erbaşlar ise TSK'da sözleşmeli olarak çalışan rütbeli askerler olup Uzman Jandarmaların astı konumundadır. Söz konusu nedenlerle basında çıkan bu yanlış telaffuzların gerek yazılı gerek görsel medya kuruluşlarına bildirilerek düzeltilmesi amacıyla aldığımız yönetim kurulu kararı gereği tarafımızdan bildirilmesi hasıl olmuştur. Gereğinin yapılmasını saygıyla az ederiz."

ANKA