kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Yücel'le evliliği büyük yanlıştı"

ALİ ERDOĞAN - ANKARA
Milli atlet Süreyya Ayhan'ın Çankırı'da yaşayan ailesi, kızlarının doping yaptığına inanmıyor. Baba Yaşar Ayhan, "Kızımın yaptığı en büyük yanlış evlilikti" dedi..
ABD'de 2008 Pekin Olimpiyatları'na hazırlandığı sırada doping içeren madde kullandığı ortaya çıkan milli atlet Süreyya Ayhan'ın babası Yaşar Ayhan, kızına destek verirken, "Evliliği büyük yanlıştı" dedi. Ayhan'ın Çankırı'nın Korgun ilçesinde yaşayan annesi Semiha Ayhan ve babası Yaşar Ayhan oldukta üzgün. Evinde sobanın başında SABAH'a konuşan baba Yaşar Ayhan, 7 yıl önce, henüz kızı evlenmeden bir idmanda Yücel Kop ile tartıştıklarını belirterek, kızlarının ısrarı karşısında bir şey yapamadıklarından dert yandı. Ayhan, "Kızımın Yücel'le evliliğine karşı çıkmıştım ama 18 yaşından büyük olduğu için kararını kendisi verdi. Biz anne ve babası olarak yapacak bir şeyimiz yoktu. Çünkü kendisi çok mutluydu" dedi. Dopingle ilgili acı haberi Süreyya'nın kendisinden öğrendiklerini anlatan baba Ayhan, kızıyla telefonla konuştuktan sonra yıkıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

KIZIM BEYAZ MELEK
"Önce inanamadım, ama kendisi gözyaşlarıyla anlatınca ben de gözyaşlarımı tutamadım. Sadece 'Baba bana inanın, biz de ne olduğunu anlayamadık. Bir komplo kurbanıyım' dedi, biz de ona inanıyoruz. Kimse çocuğunun kötü olmasını istemez. Mantıklı olarak da böyle bir ilaç alacağını düşünmek istemiyorum. Çünkü yarış yoktu. Niye ilaç alsın. İyi gününde olan herkes, kötü gününde de yanında olmalı, sahip çıkmalı. Şu anda Süreyya'nın yardıma ihtiyacı var. O benim kızım, evladım. Elbette ki bağrımıza basacağız. O zaten bir melekti. Beyaz bir melek. Nasıl ki şu anda sinemalarda beyaz melek filmi oynuyorsa; Süreyya da ikinci beyaz melek filminde rol alacaktır. Yani benim kızım suçsuzdur." Annesi Semiha Ayhan ise kızlarına hiçbir zaman beddua etmediklerini belirtiyor ve "Biz her zaman kendisine hayır duası ettik. Demek ki çileli bir yaşamı varmış. Biz onun her zaman yanında olacağız. Kimse çocuklarının kötü olmasını istemez. Bizimle 7 yıldan bu yana çok şeyler konuştu. Bunları özel olarak paylaştığımız için aramızda sır gibi kalacaktır" diyor. Anne ve Baba Ayhan, Süreyya'nın Türkiye'ye geldikten sonra her şeyi açıklayacağını ve suçsuz olduğunu kanıtlayacağını söylüyor.