kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Nuri Doğan 2.5, Mehmet Nuri Bakıcı ise 5 ay sonra terhis olup Adana’ya dönecekti.

Birlikte şehitlik kaderde yazılı

Sırrıberk ARSLAN - Mehmet DEMİRHAN - Murat KARAMAN
Mehmet Nuri Bakıcı ve Mehmet Nuri Doğan, Namaz Dağı'ndaki operasyona katılan iki arkadaştı. İkisi de 21 yaşında, ikisinin de baba adları Ahmet'ti. Kazayla patlayan el bombasıyla birlikte şehit düşüp, yan yana Adana'ya gönderildiler..
Şırnak'ta Namaz Dağı bölgesindeki operasyon sırasında bir el bombasının kazayla patlaması sonucu birlikte şehit olan iki askerin adlarının, baba adlarının, yaşlarının aynı olduğu ortaya çıktı. İki askerin de cenazesi, Şırnak'taki törenin ardından ailelerinin yaşadığı Adana'ya gönderildi. 21 yaşında şehit olan askerlerden Mehmet Nuri Doğan'ın terhisine 2.5, Mehmet Nuri Bakıcı'nın ise 5 ay kaldığı öğrenildi. Adana Yenibey Mahallesi Yenibey Sokak 55 numarada oturan piyade er Mehmet Nuri Doğan'ın inşaat işçisi olan babası Ahmet Doğan oğlunun Ağrı Patnos'ta asker olduğunu belirterek, "İki gün önce telefonla görüştük. Üzülmeyelim diye Şırnak'a gittiğini bize söylememiş. Barış istiyoruz. Artık kan akmasın. Analar ağlamasın, yürekler yanmasın" dedi.

'ÇATIŞMA YOK' DİYORDU
Piyade uzman çavuş Mehmet Nuri Bakıcı'nın da Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Körüklü Köyü'nde yas var. Baba Ahmet Bakıcı, "En son 6 ay önce geldi. Annesini 'burda çatışma yok' diye teselli ediyordu" dedi. Bu arada Kuzey Irak'ın Bamerni Havaalanı'ndaki Türk birliğinde arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunu ile şehit düşen piyade er Sezer Altun'un cenazesi dün Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Altun'un üç hafta sonra izne çıktığında evleneceği öğrenildi.