kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Erdoğan'ın dilinin altında bazı şeyler saklı

ANKARA
CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın, "Amacımız silahları bıraktırmak" sözlerini eleştirdi: Dilinin altında bir şeyler var. Bu söylemin altında genel af iması yatıyor. Genel af teröre yeşil ışık yakmak olur..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Ya siyasi platformu ya da şimdiki yolu tercih edecekler. İlk hedefimiz PKK'ya silah bıraktırmak" sözlerini değerlendirdi ve "Başbakan'ın dilinin altında bir bakla var. Genel af ima ediyor" dedi. Baykal, şu mesajları verdi.

* BAŞBAKANIN GELGİTLERİ: Başbakanın sözlerindeki tereddüdü, gelgitleri hepimiz görüyoruz. Kısa süre önce 'Kış gelmeden askeri operasyon yapılacak' dedi. 'Amaç silahları bıraktırmaktır' dedi. Çok net olmadığı gözüküyor. Hatta belki dilinin altında bir bakla var demek mümkün.

* PLAN: Çeşitli çevrelerde plan söylemi var. Hem NATO'yla hem ABD ile yakın ilişkisi olan bazı çevreler bu doğrultuda yayınlar yapıyor. Türkiye'nin meşru mücadele hakkı teslim edilmiştir, kabul görmüştür. Uluslararası konjonktür çok uygun. Bunu savsaklanma ile çözüm ortaya çıkmadığı halde geçici olarak bir takım planlara feda etmek çok riskli. PKK'yı meşrulaştırıp, onunla siyasi pazarlık yaparsak, Türkiye olarak çok tehlikeli bir durum ortaya çıkar.

* GENEL AF: Silahları bırakmak demek 'benim silah tutma hakkım var ama şimdi kendi takdirimle silahı sana karşı kullanmamayı kararlaştırdım' demek. Bizim de bunu bir lütuf olarak görüp, 'sen ne istiyordun' demek silahlı bir örgütün, birilerinin affedilmesi demek. Terör örgütüne uzun vadede af çıkarılması demek. 'Silahları bırakın' söyleminin altında bir af iması yatıyor. Genel af, bugünkü koşullarda teröre yeşil ışık yakmak demektir.

* ETNİK DİLLERDE EĞİTİM TEHLİKELİ: Bir anayasa hazırlığı var, etnik dillerde eğitim yapılması öneriliyor. Etnik dillerde de eğitimin kapısını açacak olursak, bu Türkiye'yi parçalama doğrultusunda atılmış büyük bir adımdır.

* DTP'YE 'AYMAZLIK' ELEŞTİRİSİ: DTP'nin tavrı tehlikeli bir tavır. Bütün dünya kabul ederken, parlamentoda bulunan bir siyasi partinin, PKK'ya 'terör örgütü değildir' demesini doğal karşılamak terörle mücadelede bir aymazlıktır. 'Parti kapatmakla sonuç alınamıyor' demek mümkün mü? Adam öldürene yıllardır idam cezası verildi, birisi çıkıp da 'niye bu cezayı uygulamıyoruz' dedi mi?