kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çiçek: Gündemimizde bu manada bir af yok

ANKARA
Hükümet Sözcüsü Çiçek, Baykal'a şu yanıtı verdi: Siyasetçilerin af lafını dikkatli kullanması gerekir. Bunlar namlu gibiler, nereye gideceği belli olmaz..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çiçek: Gündemimizde bu manada bir af yok
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Hedefimiz silah bıraktırmak" sözlerini, "Başbakan'ın dilinin altında bir şeyler var. Burada genel af iması var" diye değerlendiren CHP lideri Deniz Baykal'a hükümetten yanıt geldi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada "Bizim gündemimizde bu manada bir af söz konusu değil. Bu lafları kullananların biraz daha dikkatli olması gerekir. Siyasetçilerin iki kelimeyi kullanırken dikkatli olması gerekir. Biri seçim, diğeri af lafıdır. Bunlar namludan çıkan mermi gibidir, nereye gideceği belli olmaz" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarının bu tip konulardaki genel yaklaşımını ifade ettiğini belirten Çiçek, şunları söyledi: "Demokratik bir ülkede hak aramanın yolu demokratik usullerle, hukukun içinde kalınarak yapılır. Dolayısıyla böylesine sağlıklı bir yol varken, silahı kapıp dağa çıkmak akıl karı bir iş değildir. Sayın Başbakan'ın söylemek istediği budur, bunun ötesinde bir değerlendirme yapmak, özel projeleri getirip bu beyanlara bağlamak doğru değildir. Bizim gündemimizde bu manada bir af vesaire söz konusu değil. Kaldı ki bu lafları kullananların biraz daha dikkatli davranması gerekir. İki kelimeyi telaffuz ederken, çok daha dikkatli olmamız gerekir; birisi seçim, diğeri aftır. Bunlar namludan çıkan mermi gibi, nereye gideceği belli olmaz. Yani Sayın Başbakan öyle bir açıklama yapmadı. Durup dururken bunu gündeme getirmek çok yanlıştır ve vebali de bu işi gündeme getirenlere ait olur. Türkçe de meram anlatacak yeteri kadar kelime var, neden böyle dolambaçlı yollardan hükümete birileri bir şey telkin etmeye çalışıyor onu anlamıyorum. Böyle bir şey olsaydı biz bunu açıkça söylerdik.

GEREKENİ YAPIYORUZ
"Çiçek, Genelkurmay Başkanlığı'na sınır ötesi operasyon konusunda görev emri verilip verilmediğine ilişkin tartışmaya ilişkin de şunları söyledi: "Biz bize verilen bir yetki neyi gerektiriyorsa, yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Geriye tarih ve numarasını bildirmek kalıyor."