kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Hicran Sokağı’ adlı filmde Umut Sezgin’le birlikte Pelin Batu da rol aldı.

Hiçbir zaman ailemin koltuğu altına girmedim

Ailesinin sporcu olmasını istediği Umut Sezgin, başarılı basketbol hayatına rağmen anne ve babası gibi oyunculuğu seçti. Bir dönem mankenlik yapan, ardından da 'Sabah Şekeri' olarak ekranlarda boy gösteren Umut Sezgin; pek çok dizi ve sinema filminde rol aldı. Sezgin'in tek hedefi ise anne ve babasının kendisine bıraktığı genetik mirası oyunculuğu, layığıyla yapabilmek...

BİLDİĞİM İŞİ YAPTIM


* Uzun zaman sonra bir sinema filmi ile geri döndünüz. Bu süreçte ne yaptınız?
Tecilim olmasına rağmen kendi isteğim ile askere gittim çünkü hayatımı yoluna koymak istiyordum. Uzun dönem askerlik yaptım. Şubat ayında da döndüm. Sonra da bu sinema filmi teklifi geldi. Safa Önal Hoca'nın 'Hicran Sokağı' filminde rol aldım.

* Sizin için oyunculuk dışında bir meslek seçeneği yok muydu? Tek hayaliniz miydi?
Yeşilçam'ın içinde doğdum ve o insanların elinde büyüdüm. Selma Güneri ve Yusuf Sezgin'in oğlu olarak, bu iki soyadın sorumluluğunu taşıyorum. Okuldan gelirdim, evde senaryo okunurdu. Annem ya da babam mutlaka sette olurdu. Öyle büyüdüm ben. Bildiğim, gördüğüm işi yapıyorum.

ONUR DUYDUM


* Herkes birilerini veliahtı ilan ederken, Ediz Hun da tahtına sizi aday göstermiş. Ne hissettiniz bunu duyunca?
Bu benim için gerçekten çok büyük bir onur. Ediz Hun'un sadece oyunculuğunu değil, bütün yaşamını kendime örnek almışımdır. Annemin ve babamın dışında Yeşilçam'da benim için en büyük örnektir kendisi.

* Ünlü bir ailenin ünlü çocuğu olarak gündemde olmamak sizin tercihiniz mi?
Ben işimde de, özel hayatımda da aileme layık olmak zorundayım. Onun için çok dikkatli yaşıyorum. Sadece işimle ilgili konularla gündemde olmak isterim. Benim gösterdiğim özen, içe kapanıklık olarak algılanıyor ama aslında öyle değil. Sadece popüler kültürün yarattığı bir karakter ya da star olmak, öyle anılmak kesinlikle istemiyorum.

* Ne olmak, nasıl anılmak istiyorsunuz peki?
Sadece aranan bir oyuncu olmak istiyorum o kadar. Bir senaryoya bakıldığında, "Bunu Umut Sezgin oynar" denmesini arzuluyorum. Bu da ancak çok çalışmakla gerçekleşebilecek bir şey. "Ben tamamım, oldum artık" dediğin anda kaybediyorsun.

* Oyunculuk hayatınızda hiç anne-babanızın torpili oldu mu size?
Hiçbir zaman annemin ya da babamın koltuğu altına girmedim. Kendi kariyerimi kendim sağlamaya çalıştım. Rahmetli Samim Değer bana Umut Sezgin olduğum için rol teklif etti. Ben de böyle oyunculuğa başladım.

TORPİLLİ DEĞİLİM!

* Yeşilçam'ın as kadrosunun biraraya geldiği 'Hicran Sokağı' adlı filmde anne ve babanız da rol alıyor. Yani; hep birlikte boy gösteriyorsunuz bu filmde. Burada da hiç torpil yok mu?
Bütün samimiyetimle söylüyorum ki, yok. Gerçekten yok! Annem, zaten ben Safa Önal ile anlaştıktan sonra filmin kadrosuna dahil oldu. Safa Önal'dan teklif geldiğinde, ben babamla birlikte Adana Altın Koza Film Festivali'nde bulunuyordum. Sonra Sefa Bey annemin de dizisinin bittiğini öğrenmiş ve onun da kadroya dahil olabileceğini düşünmüş. Ardından da anneme de film için rol teklifinde bulunmuş. Annem de kabul etti. Böylece, ilk defa üçümüz aynı filmde rol almış olduk. Güzel de oldu bence.
Haberin fotoğrafları