kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

3.5 kişiyle savaşmaya geldim

ESİN ÖVET MAGAZİN
10 yıl aradan sonra yeni bir albüm çıkaran Gülay Eralp, '3.5 kişiyle savaşmaya geldiğini' söylüyor ve bu isimlerin Demet Akalın, Gülşen, Betül Demir ve Bengü olduğunu belirtiyor. Buçuk saydığı kim mi? Bengü'yü kastediyor!..
5'inci albümünü, 10 yıl aradan sonra çıkaran başarılı şarkıcı Gülay Eralp, geçtiğimiz günlerde 'Gülay Eralp 2008' isimli yeni albümünü piyasaya çıkarttı. "Ben albüm yapmadan da sahne çalışması yapabiliyorum. 18 yıldır şarkı söylüyorum. Bu büyük bir başarı ve bu başarıyı göstermeyenlerle asla bir tutulmak istemiyorum" diyen Eralp, birçok kişinin kendisini örnek alması gerektiğini söylüyor.

* Neden yeni bir albüm çıkarmak için tam 10 yıl beklediniz?
Bu araya aslında 'albüm yapmama arası' diyebiliriz. Ben 10 yıl boyunca çok yoğun sahne çalışması yaptım. Hep en iyi yerlerde sahneye çıktım. Benim işimin arenası sahne. Albümü olup da sahne yapamayanlardan olmaktansa, albüm yapmayıp 10 yıl boyunca sahneye çıkmayı tercih ettim.

* 10 yıllık ara sizi korkutmadı mı?
Hiç korkmadım, korkmuyorum, korkmayı da düşünmüyorum. Şarkılarım çok iyi. Ben iyi bir şarkıcıyım, hatta birçok kişiden daha iyi şarkıcıyım. Benim gibi bir örnek yok. Albümüm yoktu ama Etiler arenasında; Aydın'dan da, Fatih Ürek'ten de, Cenk Eren'den de, Arto'dan da daha çok iş yapan bir kadın vardı. Ortalıkta da hiç görünmedim, yani sadece şarkı söyleyerek 18 yıldır ayakta duruyorum.

* Şöhret hiç önemli olmadı mı sizin için?
Aslında ben farkında olmadığım kadar şöhret olmuşum! Eski gazete kupürlerine, televizyon programlarına bakınca görüyorum bunu... Ben bilmediğim bir şöhreti yaşamışım ve yaşıyorum da aslında. Ama yaşadıklarım, benim gördüğüm şöhretlere benzemediği için farkında değilim. İnsanlar, şöhret olmadığımı düşünebilir. Ama ben kendi istediğim, sınırlarını kendim belirlediğim bir şöhreti yaşıyorum.

* Siz 'Sadece şarkı söylerim' diyorsunuz yani...
Evet, tabii ve beni örnek alsınlar. Benim işimin arenası sahne. Albüm yapıp da sahneye çıkamayan insanlar, bu arenada olmasın. Gerçekten canlı performans sergileyebilecek, sapasağlam konserler verebilecek insanlar olsun; beni de örnek alsınlar.

KIZINCA GÜÇLENİRİM

* Kızgınlıklarınız, dargınlıklarınız hiç olmadı mı?
Oldu, olmaz olur mu? Benim kızgınlıklarım bana pozitif yansır. Beni ne kadar çok kızdırırlarsa, beni karşılarında o kadar başarılı, o kadar iyi bir şarkıcı olarak görürler. Kızınca kenara kaçacak birisi değilim ben. Kızgınlıklar beni güçlendirir. Kendi şarkılarını bana okutmak istemediler, benim sahnede olmamı istemediler.

* Kim onlar?
Şu anda o isimleri söylemek istemiyorum. Yüz yüze geldiğim zaman o insanlara bunu söylemek istiyorum. O hazzı kendim yaşamak istiyorum. 'Sen bunu yapmıştın, bu yüzden sana gönül koydum. Siz böyle bir şey yapmıştınız o yüzden başarısızdınız' diyebilirim. Onun için yüz yüze gelmeyi bekliyorum, çok kişiyle yüz yüze geleceğim. Hiç kimsenin arkasından konuşmak istemiyorum. Bana kim ne diyecekse gözümün içine bakıp söylesin.

* '3.5 kişiyle savaşmaya geliyorum' diyorsunuz. Kim bunlar, özellikle buçuk olan kim?
Aslında buçuk dediğim kişi üzülür. Onu kötülemek için değil, daha tecrübeli olması gerektiği için öyle söylüyorum. Demet Akalın, Gülşen, Betül Demir ve yeni yeni kulvara giren Bengü var. Bunlar içinde Bengü'nün canlı performans adına biraz daha kendini tamamlaması gerekiyor.

* Yani buçuk Bengü mü?
Evet. Bu işin arenası sahne, canlı performans olduğu için, onun biraz daha sahnede büyümesi gerekiyor. Bu nedenle onu buçuk olarak görüyorum. Ama tabii yaptığı işe saygı duyarak...

* Bu diğerlerinin sizin kulvarınızda olduğu ve onlarla yarışacağınız anlamına mı geliyor?
Demet Akalın, Gülşen ve Betül Demir çok uzun süredir bu camiadalar. Sahne performansları da iyi. Bengü'nün biraz daha yolu var.

HANDE YENER İKİ YÜZLÜ!


* Son zamanlarda yapılan müziği nasıl buluyorsunuz?
Ben Türkçe pop müzik yapıyorum ve Türkiye'de yapılan müziği beğenmeyenleri, bu müzikle bir yere gelip, sonra 'tu, kaka' diyen, yabancılaşma adına kendi özünü beğenmeyen insanları ikiyüzlü buluyorum. Ben 'Bakkal müziği yapıyorlar' deyip kimseyi aşağılamayı düşünmüyorum. Ben de bakkal müziği yapıyorum ve süpermarket müziği yapmayacağım.

* Bu sözler Hande Yener'e gidiyor değil mi?
Kendisi yola nasıl çıktı peki? Avrupa'dan, elektronik müzikten yola çıkmadı ki. 'Yalanın batsın, yalancısın' ile çıktı. Şimdi de, Türkiye'de elektronik müzik elbiseyse bunu üstüne giyip yakıştıracak isimlerden birisi ama aslını inkar eden haramzadedir. Yola öyle çıktıysan, bunu küçümsemeyeceksin. Hande Yener bana ikiyüzlü geliyor. Pop yapmak o zaman yanlış değildi de şimdi mi yanlış yani?
Haberin fotoğrafları