kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ... İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na Koç'un (solda) yerine Dilaver (üstte) getirildi.

VIP mükellefin başına Koç geçti

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'nin başına İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç getirildi. İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver de verginin İstanbul'daki yeni patronu oldu..
Mehmet Akif Ulusoy'un Gelir İdaresi Başkanlığı'na atanmasıyla boşalan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığına, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç getirildi. Koç'tan boşalan Vergi Dairesi Başkanlığı'na ise İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver atandı. Atamalardan kaynaklı devir teslim töreninin bugün ya da pazartesi günü yapılması bekleniyor. Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı görevine ise aynı kentte görevli Maliye Başmüfettişi İbrahim Saydam'ın atanması bekleniyor. İstanbul'da verginin patronluğuna atanan Şükrü Dilaver 1965 Trabzon doğumlu. Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu olan Dilaver, 1989 yılında Hesap Uzmanı olarak başladığı meslek hayatını Kocaeli Defterdarlığı ve son olarak İstanbul Defterdarlığı ile sürdürdü. Dilaver, Kültür ve Kocaeli üniversitelerinde vergi dersleri de veriyor.

ADANA'YA YENİ ATAMA
Adana Vergi Dairesi Başkanlığı'na da Muğla Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy getiriliyor. Aksoy, 2005'ten bu yana Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatırken, "Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı görevimden, Adana Vergi Dairesi Başkanlık görevine atanmam nedeniyle ayrılıyorum'' dedi. Bu teşkilatta görev yapmaktan duyduğu mutluluğu vatandaşlarla da paylaşmak istediğini ifade eden Aksoy, "Özellikle kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabetin önlenmesi konusunda desteklerini esirgemeyen, mükellef odaklı vermeye çalıştığımız hizmetlerin en üst seviyede gerçekleştirilmesini sağlayan tüm kamu kurum ve özel kuruluşların temsilcilerine, sivil toplum örgütlerimizin kıymetli başkan ve üyelerine, kıymetli çalışma arkadaşlarıma, yazılı ve görsel basınımıza teşekkür ediyorum. Zamanın çok sınırlı olması nedeniyle veda ziyaretlerimi tamamlayamadığım için üzgünüm. Bu duygularla sizlere veda ederken, sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum'' diye konuştu.
Haberin fotoğrafları