kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ali Sabancı, annesinin adını verdiği yeni uçağın önünde ailesi ile birlikti poz verdi.

Havacılığa girdik 'Hadi be' dediler, şimdi 'Eyvah' diyorlar

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH/İSTANBUL
Sipariş ettiği 12 Boeing'in ilkini karşılayan Pegasus Başkanı Ali Sabancı, "Baba sen duyma, bu uçağa 70 milyon $ verdim. Bu işe girdiğimizde 'Hadi be' dediler, şimdi 'Eyvah' diyorlar" dedi..
Pegasus Havayolları'nın 2005'te sipariş ettiği 12 adet Boeing 737-800 yeni nesil uçağın ilki, dün Amerika'nın Seattle kentinden yaklaşık bir saatlik rötarla, 10.45'te İstanbul'a geldi. Pegasus Havayolları'nın 16 uçaktan oluşan filosundaki mülkiyetine sahip olduğu ikinci uçak olan 'Hayırlı' isimli uçak için, İstanbul Kurtköy'de yer alan Sabiha Gökçen Havaalanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Uçak, havaalanına indiğinde, itfaiyeler su sıkmaya başladı. Pegasus'un Başkanı Ali Sabancı, uçağa adını verdiği annesi Hayırlı Sabancı'yla birlikte kurdele kesti.

11 TANE UÇAK DAHA GELECEK
Uçağı karşılamak için havaalanı apronunda Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı'nın dışında babası Şevket Sabancı, eşi Vuslat ve çocukları Emrecan ve Kaan Ali'nin yanı sıra, Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan, Onur Havayolları Genel Müdürü Şehabettin Bollukçu ve yakınları hazır bulundu. Uçakta kısa bir gezi yapan grup daha sonra terminale geçti. Terminalde bir konuşma yapan Ali Sabancı, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek "Havacılık işine ilk girdiğimizde bize önce 'Hadi be' dediler. Şimdi de 'Eyvah' diyorlar" dedi. "Baba sen duyma, ama bu uçak 70 milyon dolar" diye devam eden Ali Sabancı, aynı uçaktan 11 tane daha geldiğini belirterek, "İki sene evvel, bugünkü özgüvenimiz ve cesaretimiz olsaydı, her halde 24 tane daha gelirdi" şeklinde konuştu.