kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk

Sabah-atv ihalesi için üç grup başvuru yaptı

TMSF Başkanı Ertürk, SABAH-atv'nin ihalesi için üç konsorsiyumun ön yeterlilik almak için başvuruda bulunduğunu kaydederek, "Pazartesi akşamına kadar süre var. Yeni taliplileri bekliyoruz" dedi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH-atv ihalesine şimdiye kadar üç grubun ön yeterlilik almak için başvurduğunu kaydetti. Ertürk, ihale için Nurol Grubu, Çalık Grubu'nun önderliğindeki Turkuaz konsorsiyumu ve RTL-İpek-Sancak gruplarının oluşturduğu konsorsiyumun başvurduğunu dile getirdi. Ön yeterlilik alan gruplar ihale için gerekli incelemeleri yapabiliyor. Ertürk SABAH-atv ihalesinin 5 Aralık'ta yapılacağını kaydederek ihale için şartname başvuru sürecinin pazartesi günü akşamına kadar süreceğini kaydetti. Bir televizyon kanalına konuşan Ertürk, "Sürecin uzatılma ihtimali yok. Takvimin tamamını uzattık. Önyeterlilik başvuru süresini uzattık, ek uzatma olmayacak" dedi. Ertürk ihaleyle ilgili olarak şunları kaydetti: "İhale sonucunu biz de merakla bekliyoruz. Hazırlığımız, ön çalışmalarımız zaten bitmişti. Yoğun da bir ilgi vardı. Yurtdışı ağırlıklı ama yurtdışı tek başına giremeyeceğinden yurtiçi ortaklarıyla beraber ciddi bir hazırlık vardı. Bizimle çok sayıda ilgilenen yatırımcı vardı. Yüzde 20 yabancı payı ile ilgili sınır çok önemli. İkincisi belki bizim şartnamemize koyduğumuz özkaynak sınırı bunlar dolayısıyla şu an itibariyle üç tane başvurumuz var. Pazartesiye kadar uzun bir zamanımız var. Bizim için aslında 3 veya 4 başvuru fena sayılmaz. Çünkü bunlar büyük başvuru, büyük paralar. Alt sınırı 1.1 milyar dolar. Gönlümüzden geçen bunun üzerinde bir rakam."

'MEDYA ÇOK ZOR BİR SEKTÖR'
Ertürk, "Bankadan alacaklarımız sonucunda medyaları idare altına almak zorunda kaldık. Medya zor bir sektör. Medyanın özellikle bazı alanlarında kârlılık çok zor. Çünkü rekabet var genel kültür düzeyi var, en çok satan gazete 600 binlerde satıyor. Bu çok kötü . Televizyon ayağı da farklı. Orada da garip bir reyting yarışı var" diye konuştu. TMSF'nin bir ticari işletmeyi yönetmeye başlayınca onun rekabet ortamına ayak uydurmak zorunda olduğunu dile getiren Ertürk, şunları kaydetti: "Devletiz burada yatırım yapmayalım, program üretmeyelim demekle pazar payı kaybederiz. Sahiplik değişmesi, TMSF'nin kendi yönetimini kurması belli bir zaman aldı. Mevcut pazar payını korumaya çalışıyoruz. İzlenebilirlik oranını korumaya çalışıyoruz. Özel sektörde patronaj altında gösterebileceği performansı kamu yönetiminin altında yapmaya çalışıyoruz. Bu bir başarıdır. Kamu yönetiminin TV gibi basın gibi medya sektörlerinde bu başarıyı koruması önemlidir.''