kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş

Haber turu...

Türkiye hız ve tasarım avantajıyla vazgeçilmez
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) "Türkiye ile Devam, Ama Nasıl?'' konulu dış alım ofisleri toplantısına katılan dış alım ofis yetkilileri Türkiye'den vazgeçilemeyeceğini kaydetti. Ofis yetkilileri düşük kur ve fiyat dezavantajlarına rağmen Türkiye'nin hız, kalite ve tasarım avantajları ile yola devam edebileceğini belirtti. Marks & Spencer'dan Ayşe Yalnız Aksoğan Türkiye'nin hazır giyimde ciddi bir potansiyeli olduğunu kaydetti. Alım ofislerinin Türkiye'den aldığı malı ve hizmeti başka bir ülkeden almalarının mümkün olmadığını ifade eden Aksoğan, firmaların Mısır'dan önce Anadolu'ya gitmesi gerektiğini belirtti. Li & Fung'dan Bülent Alkanlı Çinli bir şirket olarak Türkiye'ye inandıklarını kaydetti. Gerry Weber'den Nurcan Alpak daha kısa sürede, daha çok model üretilmelisinin önemine dikkat çekerek, modelhanelerin geliştirilip, esnekleşmesi gerektiğini söyledi.

"Gidin Almanya'da Türkiye'yi anlatın"
Alman Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Klaus Laeplle, binin üzerindeki Alman tur operatörü ve gazeteciye önemli bir çağrı yaptı: "Döndüğünüzde buradaki ilgiyi etrafınızdakilere anlatın ve Türkiye'nin reklamını Almanya'da yapın." Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Xanadu Otel'de bin 200 katılımcıyla dün başlayan Alman Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Genel Kurulu'nun resmi açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılımcılara "Toplantının önemini azaltmayın. Ama dışarıdaki güneşli havanın da tadını çıkarın" dedi.

Türkiye BSH'nın mucit ülkesi
BSH Grubu Başkan Yardımcısı ve BSH Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Colberg, "Patent portföyümüzü geliştirmede, BSH Türkiye'nin giderek artan bir rolü var. Türk Patent Enstitüsü, geçen yıl BSH'ye 'Türkiye'de En Çok Patent Başvurusunda Bulunan Yabancı Şirket' ödülünü verdi'' dedi. BSH Ev Aletleri İcra Kurulu Üyesi Markus Löffler de, İTÜ ile kurdukları işbirliğiyle birçok yeni buluş ortaya çıkarmayı umduklarını aktardı.

Manavgat suyunu satmayız
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'nın su problemi olmadığını belirterek Çamlıdere Barajı'nın kotaltı suyunun kullanıldığını açıkladı. Eroğlu, Manavgat suyuna talip olduğu bilinen İsrail'e de kötü haber verdi. Sorumluluğun Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildiğini ve işlemin hemen hemen bittiğini açıklayan Eroğlu, suyun yabancılara satılmayacağını vurguladı.
Haberin fotoğrafları