kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İkinci çocuğumu emzirmek istiyorum

Manken Ebru Şallı, 'Bebeğim ve Biz' dergisi için yakın arkadaşı Demet Kutluay'la bir söyleşi yaptı. Söyleşide hamileliğini, kızı İrem'in doğumunu, beraber nasıl vakit geçirdiklerini ve formunu nasıl koruduğu konuştu..
İşadamı Harun Tan'dan Beren isimli bir oğlu olan Ebru Şallı, 'Bebeğim ve Biz' dergisi için yakın arkadaşı Demet Şener ile kızı İrem'i konuştu. İşte Şallı'nın derginin bu ayki sayısında yayımlanan röportajı... Demet'in evinde, İrem'le oynarken keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İrem artık büyüdü ve çok tatlı. Yürüyor, oynuyor, hareketli mi hareketli... "Anneeee, anneee..." diye ortalıkta dolaşarak Demoş'u rahat bırakmıyor. Sürekli annesini oyun oynamaya çağırıyor. Önce Demoş, İrem ve ben fotoğraf çektirdik, sonra onları anne-kız karelere yansıttık. Çekimden sonra İrem'le biraz oynadık. Biz oynarken birden içeri İbrahim girdi. İrem görür görmez ona koştu ve sarıldı. Ben ve Demet çok şaşırdık. İrem de haklıydı. Çünkü maçlar yüzünden yurtdışında olan babasını kaç gündür görmüyordu ve birbirlerini çok özlemişlerdi. Biz de Demet'le sohbetimize başladık.

DOĞUM ÖNCESİ 23 KİLO ALDIM
* Hamileliğin nasıl geçti?
İlk 4 ay biraz zor geçti. Kızarmış ekmek ve peynir dışında bir şey yiyemedim. Sürekli yatmak istiyordum. Dördüncü aydan sonra her şey normale döndü. Rahatladım ve güzel yemek yemeye başladım. Ama yine de tatlı ve çikolata yiyemiyordum.

* Kaç kilo aldın?
23 kilo aldım. Hatta sonlarına doğru biraz daha almış olabilirim, tartılamadım.

* Normal doğum yapmayı çok istiyordun ve yaptın. Nasıldı?
Normal doğum yaptım ve çok da memnun kaldım. Bütün anne adaylarına normal doğumu tavsiye ederim. Eğer fiziksel açıdan herhangi bir engelleri yoksa, normal doğum yapsınlar. Bana çevremdeki insanlar "Büyük cesaret, nasıl yaptın?" diyorlar. Açıkçası ben kendimde normal doğum yaptım diye büyük bir üstünlük görmüyorum, sadece olması gerekeni yaptım. İyi ki de yapmışım, İrem'in içimden çıkışını hissetmek beni çok, ama çok mutlu etti.

* Onu kucağına aldığında ne hissettin?
O kadar mutlu oldum ki, ancak bir annenin hissedeceği müthiş bir duygu... Hala tüylerim ürperiyor. Kucağıma ilk aldığımda simsiyah gözlerini açmış bana bakıyordu. "Allahım bu ne?" dedim, çok tatlıydı gerçekten anlatılamaz bir andı.

* İrem'i emzirdin mi?
Hayatımda çok istediğim bir şeydi ama maalesef ben İrem'i fazla emziremedim, yeterli sütüm olmadı. İrem doymuyor ve sürekli ağlıyordu. Elimden geleni yaptım ama benim için oldukça zor bir dönemdi. Göğüslerim yara oldu. İrem doymayınca ben de çok üzülüyordum. Mamaya başlayınca zaten emmek istemedi, öylece bitti. Ama inşallah ikinci bebeğimde emzirmek istiyorum.

* Formunu nasıl koruyorsun?
Ben asla aç gezmem, öğünlerimi hiç atlamam. Hamilelikte aldığım kiloları doğumla vermiştim. Çünkü vücudum çok ödem yapmıştı. Geriye kalan kiloları, bebeğe yoğunlaştığım için kolay verdim. Normal doğum yaptığım için de şanslıydım, bir hafta sonra yürüyüşlere başlamıştım. Şimdi vücudumu sıkılaştırmak için pilates yapıyorum.
Haberin fotoğrafları