kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

46 yıl sonra gün yüzüne çıktılar

1961'de Richard Avedon'ın çektiği Kennedy Ailesi'nin bu pozları, 'The Kennedys: Portrait of a Family' adlı kitapla ortaya çıktı. Kitaptan kareler Vanity Fair'in yeni sayısında yer aldı..
Onların evliliği hiçbir zaman gündemden düşmedi... 1953'te Jacqueline Lee Bouvier ile evlenen John F. Kennedy, 1960 yılında da 43 yaşında ABD başkanı seçildi. 1963'te bir suikaste kurban giden John F. Kennedy, hiç unutulmadı. Vanity Fair dergisinin bu ayki sayısında, Kennedy ve eşinin çocuklarıyla birlikte çekilen bazı fotoğrafları ilk kez gün yüzüne çıktı. Kennedy Ailesi, başkanlık seçimlerinden sonra; 2004 yılında hayatını kaybeden 20'nci yüzyılın en önemli fotoğrafçılarından kabul edilen Richard Avedon'ın objektiflerine poz vermişti. Soğuk bir ocak günü Avedon yüzlerce kare resim çekmişti. Ancak çekilen bu fotoğraflardan sadece 17 tanesi yayınlanmıştı.

YÜZLERCE KARE
Bu 17 fotoğraf, 1961 yılında Harper's Bazaar ve Look dergilerinde yer almıştı. İşte o gün çekilen yüzlerce kareden gün yüzüne çıkmayan birkaçı, Robert Dallek'in önsözüyle birlikte, Shannon Thomas Perich'in yazdığı 'The Kennedys: Portraits of a Family' adlı kitapta ilk kez yer aldı. Vanity Fair'in bu kitaptan aldığı kareler, Kennedy Ailesi'nin birbirlerine olan sevgisini bir kez daha ortaya koydu.
Haberin fotoğrafları