kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oyunu yarın saat 15.00'te Kenter Tiyatrosu'nda izleyebilirsiniz.

Bu spermler sahne tozuyla besleniyor!

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
'9 Ay Son Gün' adlı oyun, dört spermin ana rahmindeki hikayesini anlatıyor. Sıradışı oyunun müzikleri ise Ceza'nın imzasını taşıyor..
Bembeyaz kağıtlarla örtülü bir sahne ve sahnenin bir tarafında ana rahmini simgeleyen kalınca bir boru... Seyirci henüz ne ile karşılaştığını bilmiyor ama oyun komik cümlelerle dolu bir girişle başlıyor.

Şaşırtıcı!
Borunun içinden yüzü gözü kapalı üç kişi (sonradan sperm olduklarını anlıyoruz) süzülüyor. Seyirci olarak davet edilen gazeteciler bir anda dumur oluyor! Çünkü sahnenin tam ortasına biri feminist ve solcu, diğeri keyfine düşkün ve sağ görüşlü, bir diğeri İslami görüşlü ve tutucu üç spermi canlandıran Erdem Akakçe, Emel Çölgeçen ve Sermiyan Midyat düşüyor. İleride kardeş olacaklarını anlayan ama başta birbirlerinden hiç haz etmeyen spermlere, birkaç dakika sonra İsmail Hacıoğlu da katılıyor. Hem de eşcinsel bir sperm olarak... Ancak bu dört spermi kötü bir sürpriz bekliyor. Çünkü anneleri bir canlı bomba ve her an onları öldürebilir. İşte kimi zaman trajik, çoğu zamansa komedi ağırlıklı olan bu oyun, '9 Ay Son Gün' adını taşıyor. Oyunbozan Tiyatro Topluluğu'nun ilk gösterisi niteliğindeki yapımın teksti Sermiyan Midyad'ın elinden çıkmış. Ünül rapçi Ceza ise müzikleriyle ekibe destek vermiş.

Ünlüler seslendirdi
Oyun izleyiciyi hiç sıkmadan ilerliyor ve espriler havada uçuşuyor. Oyunun en ilginç özelliklerinden biri de, seslendirmelerinin Zuhal Olcay, Ferhan Şensoy, Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli, Nihat İleri ve Bülent Emir Yarar'dan oluşan dev bir kadro tarafından yapılmış olması. Sezona damgasını vurmaya aday eserler arasında yer alan oyuna ilişkin detayları, oyun ekibiyle konuştuk...