kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Konferans döneminde kapalıyım!

TULİN KERMEN
İLİŞKİLİ HABERLER
Konferans döneminde kapalıyım!
Daha önce duyulmamış, konuşulmamış, anlatılmamış cevherleri bir araya toplayan Marka Konferansı'na az kaldı. Marka Konferansı'nın düzenleyicisi Yürekli Holding, bu yıl 8.'si gerçekleştirilecek konferans için dört nala hazırlanıyor! Her yıl sürprizleriyle heyecan yaratan ekip, ağır toplarını yine son dakikalara saklıyor. Hatırlarsanız geçen yıl Bob Geldof'u getirmişlerdi. Sizin için gittim ve Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör'den bu seneki programı öğrendim... 13-14 Aralık'ta, Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek konferansın ilham kaynakları; Oscar törenleri, Cirque du Soleil ve Jean Michelle Jarre'ın Tokyo konseri olmuş. Konferansta; konferansın değişmez moderatörü BJ Cunningham, ünlü şarkıcı Lara Fabian ile müzikal kıvamında bir röportaj yapacakmış! Lara Fabian'ın müthiş sesi ve yorumunu piyano eşliğinde dinlemek keyifli olacak bence.

GÖZÜM AÇIK GİDER

Millward Brown Başkan Yardımcısı ve Baş Global Analisti Nigel Hollis de; 'İkonlaşmış markayı ikon haline getiren nedir?' başlıklı bir konuşma yapacak. 'İkoncan'ların bol olduğu günümüzde, acayip doğru bir başlık ve doğru bir kişi... 2006 yılında 'Cocaine' adında bir enerji içeceği çıktı hatırlıyor musunuz? Bunun, buzdolabında, süt kutusunun yanında sakin sakin duracak bir içecek olmayacağı ilk günden belliydi. Tabii bu markanın hayatı beklenenden çok daha maceralı oldu. Ve sonunda 'Cocain', isim değiştirdi ve 'No Name' markasıyla satışa sunuldu. Bu ilgi çekici ve heyecan heyecan dolu marka vakasını, yaratıcısı ve sahibi Jamey Kirby anlatacak. Onu dinlemeden Marka Konferansı'na gittim denemez bence. Açık Radyo marka olmak istemedi ama oldu! Ve ruhumuzu beslemeye devam ediyor. Hep tanımak istediğim Ömer Madra, konferansta, markalara eleştirel bir ayna tutmaya hazırlanıyormuş. Buna şahit olmalıyım, yoksa gözüm açık gider!

HERKESİ SUSTURUYOR
O konuştuğunda tüm moda dünyası dinliyor... Konuşmaya başladığı zaman Giorgio Armani, Armani, Michael Kors, Calvin Klein gibi isimler susarak not almaya başlıyor... Tasarım direktörü, trend tahmincisi ve ürün geliştirme dehası olarak tüm dünyada tanınan Barbara Kennington'dan bahsediyorum. O da, Marka 2007'de, 2008-2009 trend raporunu açıklayacak. Yani birinci dersim bu, diyebilirim. O bana, ben size gibi bir durum var çünkü. HİPNOZ DA VAR! Yazılı basın-marka ilişkisinin geleceği nelere gebe... Meslek hayatının ilk yıllarından itibaren 'The Wall Street Journal', 'Esquire' ve 'Rolling Stone' gibi prestijli mecralarda deneyim kazanmış olan 'Fortune' Dergisi Uluslararası Editörü Robert Friedman, bu konuyu ele alacak. Eee tabii yakinen ilgilendiriyor bizi... Tüketici-marka ilişkisinde hipnoz konusunda Jim Brackin konuşacak. Pazarlama ve iletişim çözümleri konusunda önemli bir isim Brackin. Bir de İngiltere'nin sayılı hipnoterapistlerinden biriymiş ve NLP uzmanıymış. Anlayacağınız, bu bir doktor tavsiyesi. Gidilmeli ve dinlenmeli. Ay bir de orada birine uygulama yapacakmış. Acayip heyecanlı, ya ben olursam! Ve son nokta olarak www.facebook.com... OUT yazdım ama ne çare, herkes hâlâ face.book'ta. Neden? Marka konferansında bu da tartışılacak... İnanılmaz dolu bir program ve bunlar sadece benim anlatabildiklerim. Hepsine gitmeliyim, görmeliyim, dinlemeliyim. Yani 13-14 Aralık'ta doluyum, aramayın beni, konferansta olacağım... Sizi de beklerim!