kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ünlü klarnetçi, Deniz Seki'yle haklarında çıkan yalan haberleri okumaktan yorulduğunu söylüyor.

Yalanı kendime yakıştıramadım!

Hüsnü Şenlendirici; Deniz Seki ile yaşadığı ilişki yüzünden artan popülaritesinden çok şikayetçi: Doğruyu söyledim; şimdi herkes suyunu çıkarmaya çalışıyor.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Yalanı kendime yakıştıramadım!
Yıllardır sadece klarnetine tutunarak yol alan Hüsnü Şenlendirici, Deniz Seki'yle birlikte olmaya başlayınca magazinin tam ortasına düştü. Hüsnü Şenlendirici Harper's Bazaar dergisinden Oben Budak'a verdiği röportajda; magazinle derdini, yeni albümü 'Taksim Trio'yu, Deniz Seki'nin albümünde yer alan düet şarkıyı anlattı.

* Geçen ay piyasaya çıkan albümünüz nasıl gidiyor?
Çok uzun zamandır hazırdı bu proje ama piyasaya süremedik. Magazinde çıkan haberler biraz azalsın diye bekledik. En azaldığı dönemde de çıkarttık zaten. Açıkçası reklam yapıyorlar dedirtmek istemedim. Albümü bu tip şeylere alet etmek, kalitesini bozmak istemedim.

* Niye tek başınıza bir albüm daha yapmak varken, grup müziği yaptınız, ilgiyi dağıtmak adına mı?
Hem ilgiyi dağıtmak adına hem de yeni bir albüm için hazır olmak lazım. Ben değilim. Yeni albüm demek yeni şeyler demek. Fark edilir yenilikler yapmadıktan sonra albüm yapmanın da bir manası yok.

* Neden yeni bir albüme hazır olmadığınızı düşünüyorsunuz?
Albüm yapmak istesem üç günde yeni bir albüm kayıt ederim. Ama şu sıralar insanlar benim klarnetçi yönümü unuttular. Çünkü son zamanlarda elimde klarnetim olmadan çok görüldüm, çok konuştum. Kendimi aklamak, olayları açıklamak adına fazlasıyla konuştum. Evden atılmadığımı, banklarda yatmadığımı anlatmak için gereksizce konuştum. Meğer ne kadar cahilmişim.

DOĞRUCU DAVUT'UM
* Deniz Seki'yle sizin şansınıza, sizinki kadar uzayan bir başka konu daha olmadı...
Neden biliyor musun? Bu camianın içinde ne ilk, ne de son bizim başımıza gelen... Her gün herkes birçok şey yaşıyor. Hatta benim yaşadığım şey seviyeli bile kalıyor. Ama ben 'Doğrucu Davut'luk yapınca ipin ucu kaçtı. Yalan söylemeyi kendime yakıştıramadığım için doğruyu söyledim. Şu an işin suyunu çıkarmaya çalışıyorlar. Bir gün elbet sıkılacaklar. Ben çoktan sıkıldım, hatta 'Dur' diyecek gücüm bile kalmadı. Her gün gazeteleri açıp hakkımda çıkarılan yalan haberleri okumaktan bıktım.

* Siz de koz veriyorsunuz, ne işiniz vardı gecenin o saatinde bankta?
Balık tutuyordum yahu! Gecenin o saatinde deniz kenarında ne yapılır başka. Öyle bir durum olsa bile arabada yatarım en azından. Haberi yapanı gidip müdürüne şikayet ediyorum. Adam özür dileyip "Gerekeni yapacağız" diyor. Bir bakıyorum ertesi gün 'Hüsnü gazete bastı' diye haber çıkıyor. Mesleğini seven insanların bu tip yalan haberleri yapanları aralarında barındırmamaları lazım. Çünkü diğerleri de çamurun içinde kayboluyor ya da lekeleniyor.

* 'Keşke bu kadar popüler olmasam' dediğiniz zamanlar oluyor mu?
Sırf başarı yüzünden değil bence. Benim de hatalarım var. Ama kararlar kendi kararlarım olduğu için pişman değilim. Bu ülkede Sezen Aksu'ya bile laf edebiliyorsa dünkü çocuklar, ben kim oluyorum ki?

* Müzik dünyasına ilk girdiğinizden bugüne, kıyafetlerde ve kiloda olumlu değişimler var. Spor mu, diyet mi?
15 kilo verdim ama ne spordan ne rejimden. Her sabah gazeteleri açıp sinirimin tepeme çıkmasından dolayı verdim o kiloları. Çünkü başa çıkamıyorum artık.
Haberin fotoğrafları