kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Erdoğan, Barzani ile görüşüp sorunu çözer'

BÜLENT AYDEMİR
Çek Başbakanı Topolanec, Türkiye'nin PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon yapma ihtimali ile ilgili soru üzerine "Sayın Erdoğan, Sayın Barzani ile bu konuyu çözümleyebilecek kapasitede" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Erdoğan, Barzani ile görüşüp sorunu çözer'
Kuzey Irak'taki PKK tehdidinin sonlandırılması konusunda Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'yi muhatap almayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirec Topolanec'ten ilginç bir öneri geldi. Topolanec, "Sayın Başbakan Erdoğan, Sayın Barzani ile bu konuyu çözümleyebilecek kapasitede" dedi. Topolanec, "Türkiye'nin sınır ötesi operasyon yapması konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan'ın Barzani'yi muhatap alması gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Bu konu hakkında Sayın Başbakan'la görüştük. Kürt nüfusun yaşadığı 4 ülkenin hiçbirisi, Kütlerin de kendisinin büyük Kürdistan hayalinin gerçekleşmesiyle ilgisi yok. Bunu istemiyorlar. Bunu Kuzey Irak da istemiyor. Barzani bir şekilde Kuzey Irak'ı temsil ediyor. Elbette ki Tük-Irak sınırının duyarlılığını anlıyorum. Ama inanıyorum ki Sayın Başbakan Erdoğan, Sayın Barzani bu konuyu çözümleyebilecek kapasitede."

AB'YE DESTEK VAR
Çek Başbakanı, Türkiye'nin AB üyeliğine ise "Akdeniz projesi, birçok Akdeniz ülkesinin desteklemediği bir proje ve bunun arkasında sadece Fransa duruyor. Böyle bölgesel bir olguya katılım, tam üyeliğin yerini alamaz" diyerek destek verdi. Erdoğan, Büyükelçi Koral Targay'ın yemeğine katıldığı için Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ile görüşmesine 15 dakika gecikti.