kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Akın Birdal "genel af" istedi

Yeni Haber
DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanun teklifinin Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında, "genel af" istedi. Gece geç saatteki görüşmeler sırasında Birdal'ın bu sözü milletvekillerinin dikkatini çekmedi.

DTP'liler tarafından daha önce zaman zaman dile getirilen "genel af" talebi, ilk kez Meclis Genel Kurulu'nda seslendirildi. "Genel af" talebi, daha çok bölücü terör örgütü PKK'nın lideri, ömür boyu hapse mahkum olan Abdullah Öcalan'ın affedilmesini ifade etmek için kullanılıyor. Birdal'ın bu sözleri Genel Kurul tutanaklarına da geçti.

TUTANAKLARDA

Meclis Genel Kurul tutanaklarında Birdal'ın konuşması şu şekilde yeraldı:

AKIN BİRDAL - Hayır, bütün annelerinBakın, hiçbir anne ağlamasın ve acıları artık yaşamasın. Bu da, gerçek bir demokrasiyle olur ve insan haklarına dayalı bir yeni anayasa, demokratik, sivil bir anayasayla olur.

BAYRAM ÖZÇELİK (Burdur) - Meclise kadar gelmişsin, işte gerçek demokrasi bu!

AKIN BİRDAL (Devamla) - Bakın, sizi buraya getiren irade neyse, bizi de getiren irade odur. O nedenle, biz, bu düzenleme gerçekten sivil olmalıÖrneğin, Adalet Komisyonu belirliyor, Diyarbakır Barosunda 1 tane arkadaşımız o kurulda yer almamaktadır ve Adalet Komisyonunca atanmaktadır.

Şimdi, dilerseniz şunu yapalım biz arkadaşlar, değerli milletvekilleri:
MEHMET CEYLAN (Karabük) - Tahrik etmeden, gece yarısı tahrik etmeden

GENEL AF

AKIN BİRDAL (Devamla) - 23'üncü Dönem, Türkiye'ye yeni bir sayfa açsın. Gelin, bu izleme kurullarının da işlevini etkin kılabilmek ve de kolaylaştırabilmek için, gerçekten, namus cinayetleri, taciz, tecavüzler ve yüz kızartıcı suçlar dışında genel bir af çıkaralım, toplumsal barışın ilk adımını atalım.

AHMET KÜÇÜK (Çanakkale) - TerörTerör

AKIN BİRDAL (Devamla) - Ben, bunu umut ediyorum. Saygılar sunuyorum. (DTP sıralarından alkışlar)

(ANKA)