kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Sivil Havacılık'tan cevap

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 21 E kim'de kaleme aldığımız "Uçak Turizmine Sivil Havacılık Darbesi" başlıklı yazımıza hayli uzun bir cevap yollamış, kısaltarak yayınlıyoruz:
"Bölgesel Havacılık Projesi kapsamında hayata geçirilen uygulamalar sayesinde havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, iddia edilenin aksine ülke ekonomisi ve turizmine sağlanan katkıyı açıkça ortaya koymaktadır. Türk sivil havacılığında uluslararası alanda elde edilen başarılar göz önündeyken, uçak turizmine engel olmakla suçlanmak şaşırtıcı, bir o kadar da üzücüdür.
Daha önce Sapanca Kırkpınar'da bir uçuş okulunun kullanmayı planladığı tesis, 17 Mart 2006'da hava parkı olarak incelenmiş ve gerekli standartları sağlamadığı için uygun bulunmamış, içme suyu havzası olarak kullanılan Sapanca Gölü etrafında bu tür faaliyetlerde bulunulmaması gerektiği belirtilmiştir.
Kırkpınar Belde Belediye Başkanlığı'nın bu bölgenin kontrolsüz havaalanı olarak kullanılması konusunda yaptığı başvuru incelenmiş, arazinin fiziki yetersizlikleri nedeniyle bahse konu standartları sağlamadığından bu arazi üzerinde kontrolsüz havaalanı yapımı ve işletimi uygun görülmemiştir.
Ayrıca, şu anda 15 uçuş okulunda pilot olmak üzere ihtiyaç duyulan diğer başlıklarda kalifiye eleman yetiştirilmektedir. Yazıda bahsi geçen eğitimlerin uçuş okullarımız aracılığıyla verilmesi mümkün olup, bu konuda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.
Değerli kamuoyunun dikkatine saygılarımızla arz ederiz."