kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

DP'nin 'çilingir'i kim olacak?

DP kongresine bir hafta kaldı.
Ortada birkaç aday var ama hala bir heyecan yok. Daha çok telaş, gerginlik ve bilgi kirlenmesi var.
İl ve ilçe başkanları, delegeler yüzlerini nereye döneceğini bilmiyor.
Seçim sendromundan sonra şimdi de "lider bulamama" sendromu yaşanıyor.
En azından teşkilatı heyecanlandıracak bir aday yok. Hala mevcut Genel Başkan Mehmet Ağar'ın bile aday olup olmadığı belli değil.
Elimde önceki gün DP genel merkezinden basına gönderilen bir metin var. O metinde "Bugüne kadar 51 ilimizden 679 büyük kongre delegesinin Mehmet Ağar'ı aday gösterme talepleri imza karşılığında genel merkezimize ulaşmıştır" deniliyor.
Peki, bu doğru mu?
Bu yazının genel merkezden geldiğine dair bir imza yok.
Kayseri eski İl Başkanı Mustafa Eraslan, bu açıklamaya öfkeyle tepki veriyor:
"İl başkanları adına görüşmeleri biz yürütüyoruz. Bu doğru değil. 60 ili aradık. Kimse böyle bir imza vermemiş. Eğer Genel Başkan adaysa çıkıp açıklasın."
Kulislerde bu açıklama tartışma yaratırken, il başkanlarının CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile görüşmeleri de ciddi tepki topladı.
Nedeni de Kesici'yi geri çağırmalarıydı.
Eraslan'ın buna cevabı bir hayli ilginç:
"Kime gidelim? Ne yapacağımızı şaşırdık. Tansu Hanım 'aday değilim' diyor. Bu parti seni başbakan yaptı. Zor günlerdeyiz, 'ben buradayım' dediği gün akan sular durur. Mehmet Ali Bayar da öyle, 'Ben adayım' deyip çıkmıyor. İzmir il başkanımız defalarca telefonla aradı cevap vermiyor. O da aday olsa aynısı olur. Gençlerden Süleyman Soylu var. Bu misyonun içinden geliyor. Çıksa, 'adayım' dese ciddi bir heyecan yaratır. Ama kimse çıkmıyor. Bizim şahsi bir beklentimiz yok ki... Sadece bu misyonu ayakta tutmaya çalışıyoruz."
DP'de büyük kongreye bir hafta kala son durum bu. Ortaya çıkanlar kimseyi tatmin etmiyor, eskilerin yeniden dönmesini büyük çoğunluk istemiyor, yenilerin ise ortaya çıkacak cesareti yok.
Tam bir kilitlenme durumu...
Kilidi açacak "çilingir" bulunur mu onu da önümüzdeki hafta göreceğiz.