kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Business Channel'ın sahibi Sadi'ye sanal kumar gözaltısı

Rıdvan TEZEL İSTİHBARAT
İnternetten kumar oynayanları takibe alan İstanbul Emniyeti, dün Business Channel'a baskın yaptı. Kanalın ortaklarından Semih Sadi gözaltına alınırken Ertekin'in bilgisayarına el konuldu..
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği polisleri, gizli kumarhanelerin ardından internet üzerinden kumar oynayanları takibe aldı. Polis internet üzerinden kumar oynayan ve aralarında sosyetenin tanınmış simalarının da bulunduğu çok sayıda kişinin evine ve işyerine baskın yaptı.

ÖZAL'IN KUYUMCUSU
Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Büro Amirliği ekipleri gelen bilgiler üzerine kumar oynanan sitenin ismini belirledikten sonra oynayan şahıslara ulaşabilmek için bilgisayarların kimlik bilgisi olarak da tanımlanabilecek IP numaralarını belirledi. Belirlenen IP numaralarından bilgisayarların hangi adreslerde olduğu belirlendi. Bu belirlemenin ardından harekete geçen polis aralarında Business Channel'ın da bulunduğu birçok işyerine baskın yaptı. Yapılan baskında kumar oynatıldığı iddiasıyla IP numaraları belirlenen bilgisayarlara el konulurken bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Baskınlarda aralarında Semra Özal'ın kuyumcusu olarak bilinen Hayrettin Ertekin'in bilgisayarına da el konuldu. Business Channel'a yapılan baskında kanalın sahibi Semih Sadi gözaltına alındı. Hayrettin Ertekin'in ortağı olduğu Business Channel'ın kumar oynanan internet sitesinin merkezi olduğu iddia edildi. Business Channel'da el konulan bilgisayarlar arasında sitenin yayınlanmasının sağlandığı 'server'lara da el konulduğu belirtildi. Sadi'nin televizyonun reklam gelirleri adı altında karapara akladığı da iddiası ediliyor. Business Channel'ın ortaklarından olan Ertekin'in ismi daha önce uluslararası dolandırıcılık olayı ile gündeme gelmişti. Ertekin, derin devlet adına çalıştığını söyleyerek bilgisayar korsanlığı (hacker) yapan iki genci kullandığı, bu gençleri kullanarak Yunan bankalarının çökertilmesi ve bu yolla adına 300 milyon dolar çekmesiyle ilgili dolandırıcılığa karıştığı iddialarıyla gözaltına alınmıştı.

'KELEBEK'TE ADI GEÇMİŞTİ
Ertekin'in kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak tehdit ile Ü. Ü.'den 1 milyon dolar istediği de bir diğer iddia konusuydu. Ertekin son olarak Sedat Peker'in mahkûm olduğu "Kelebek" operasyonunda organize suç şemasında adı geçtiği için gözaltına alınmıştı.