kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Petrolden en fazla kazanç sağlayan ülkelerden olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah kısa süre önce İngiltere'yi ziyaret etmişti.

Londra İslami finans merkezi olmak için bono ihraç edecek

Petrol fiyatlarının yükselmesi ile Körfez ülkelerinin zenginliklerinin arttığını gören İngiltere, 2008'de İslami bono çıkaracak..
İngiliz hükümeti Batı dünyasının ilk İslami bonosunu çıkarmaya hazırlanıyor. İngiltere Hazine Bakanlığı, özellikle İngiltere'de yaşayan müslüman yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılayacak İslami bonoları 2008 yılında çıkarmayı planlıyor. Financial Times Gazetesi'nin haberine göre, Londra İslami finans merkezi olma yolunda ilk adımı attı.

PAZAR 250 MİLYAR $
Çıkarılacak islami bonoların en büyük özelliği İslam ve şeriat kurallarına göre haram sayılan faiz yerine yatırım yaptıkları iş kolu veya varlıklardan kâr alacak olmaları. Sukuk olarak adlandırılan İslami bonolar, yatırımcı sertifikaları olarak işlev görüyor. Haberde, son 5 yıldır İslami bono sektörünün inanılmaz büyüdüğü ve geçtiğimiz sene 40 milyar dolarlık bono ihracatı gerçekleştiği bildirildi. Petrol fiyatlarının rekor seviyelerde yükselmesi ile Orta Doğulu yatırımcıların zenginliklerinin artığına dikkat çekilen haberde, toplam İslami bono pazarının 250 milyar dolara ulaştığı ve son yıllarda petrodolar sermayesinin Orta Doğu pazarına kaydığı kaydedildi.