kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halk ne diyor?

Askerlere hiç mi sevgileri yok?

PKK'nın kaçırdığı ve 14 gün sonra serbest bıraktığı 8 asker, Van Askeri Mahkemesi tarafından, 'büyük zararlar doğuracak şekilde emre itaatsizlikte ısrar' suçunu işledikleri iddiasıyla tutuklandı.

CEMALİ KUR: Yazık... Utanç verici bir karar... Ordunun bu kararına 'yazıklar olsun' derim. Acaba askerleri korkutmak mı istediler? Hiç mi insanlara veya askerlere sevgileri yok? Tüylerim diken diken oldu...

NEJAT HALİTOĞLU: Bu adaletsizlik! Burada PKK'nın ekmeğine yağ sürüyorlar. Tamam, kötü bir olay olmuş ve pusuya düşmüşler. Bu olayda en son suçlanacak olanlar bu çocuklar. Bunlar askerlik görevini yapan 8 er. Bu çocuklar mı sorumluymuş askeri sevkıyatın emniyetinden ve istihbarattan... Eğer birilerinin tutuklanması gerekliyse, ki hiç gerekli değil, tutuklanması gereken bu çocukların komuta kademesidir, bunlar değil. Yazık, bunlar bizim çocuklarımız.

MAHMUT YÜCE: Bugüne kadar ölen, şehit olan askerlerimiz ana kuzusu değil miydi? 8 asker, madem sen iyiydin, sen de öleydin. Askere teşekkür ederim, kararı destekliyorum.