kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Küçücük dünyama kocaman çözümler

Çocuğunuz büyüyor. Her geçen gün ihtiyaçları ve beklentileri de artıyor. Hem mevcut mekanı efektif kullanmak, hem de onun ihtiyaçlarına ve zevkine uygun, mutlu olabileceği, pratik ve neşeli bir oda yaratmak istiyorsanız önerilerimize kulak verin..
Özgürce yazıp çizsin
Çocuklarınızın duvarlara resim yapmasından rahatsız oluyorsanız, duvarı, istediği gibi yazıp çizmesini sağlayacak bir kara ya da beyaz tahtaya dönüştürebilirsiniz. Böylece evin duvarlarına resim yapmayı bırakıp, sadece odasındaki duvara özgürce resimler yapabilir, hatta ders çalışırken unutmaması gereken notları yazarak, uyumadan önce veya sabahları uyanır uyanmaz onları okuyabilir.

Tematik odalar
Evinizin bir tarzı varsa çocuklarınızın odasının neden olmasın? Yaşı küçük de olsa onun da bir stili vardır. Dekore ederken onun da fikrini alıp, hayal ettiği odayı yapmak hiç de zor değil. Tematik odaların pek çok çeşidini çocuk mobilyaları satan firmalarda bulabilirsiniz. Erkekler daha çok favori sporları, hayvanları ya da tırmanmaya müsait ormanlı dekorasyon stillerini tercih ederken, kızlar çiçekli, kelebekli, prensesli odaları istiyor. Tabii renklerde de büyük farklar var. Erkeklerin favori rengi mavinin tonları olurken, kızlar pembe gibi pastel tonları tercih ediyor.

Bebeğin ilk odası ve temel parçalar

Bebek odasını bebek gelmeden iki ay önce hazırlamak yeterlidir. Renkli bordürler ya da canlı duvar kağıtları, çocukların hayal güçlerini harekete geçirir. Karyola, kıyafetler için bir dolap ve alt değiştirici birimi ilk etapta alınacak temel parçalardır. Perde seçiminde ışığı kesen perdeleri tercih etmek uygundur.

Tema için fikirler
Erkekler için
Hayvanlar
Spor
Safari-orman
Deniz

Kızlar için
Çiçekler
Masal kahramanları
Kelebekler
Deniz kızı
Haberin fotoğrafları