kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çetenin liderliğini yapan Öter kardeşlerle 8 çete üyesi tutuklanırken, aralarında bir avukatın da bulunduğu 29 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çete, Denizli'de son bir yılda işlenen 6 cinayetin faili çıktı

Hasan DURNA / DENİZLİ - SABAH
Üyeleri arasında bir cezaevi müdürünün de bulunduğu 40 kişilik çetenin, Denizli'de son bir yılda 6 kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı..
Denizli, Aydın ve Uşak illerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 40 kişilik çetenin, Denizli'de son 1 yılda işlenen 6 cinayetin faili olduğu ve bu kişilerden ikisini de yanlışlıkla vurduğu ortaya çıktı. Cinayetlerin yanı sıra 5 adam yaralama, 2 zorla çek-senet tahsilatı, bir işyeri kurşunlama, 2 tehdit ve 2 hırsızlık ve bir kamu malına zarar verme olmak üzere toplam 32 ayrı suç işlediği belirlenen çetenin liderliğini, faktoring şirketi sahibi olan Üzeyir Öter ve ağabeyi Halil Öter'in yaptığı açıklandı.

MÜDÜR TUTUKLANDI
Aralarında bir cezaevi müdürü ile bir avukatın da bulunduğu çetenin 19 Haziran 2007'de Sevindik mahallesinde motosikletiyle giden Güven Gider'i yanlışlıkla öldürdüğü, 23 Temmuz 2007'de de Halk Caddesi'nde cips almak için markete giden 16 yaşındaki Mahir Mehmet Büyükçulhacı'yı yine yanlışlıkla öldürdüğü tespit edildi. Çetenin liderleri Öter kardeşlerle, cezaevindeki çete üyelerinin dışarıyla bağlantısını sağladığı öne sürülen Kocabaş D Tipi Kapalı Cezaevi 2. Müdürü Naci Çam ve örgüt elemanları Ahmet Tüysüz, Ethem Erdoğan, Engin Elmas, Hasan Ali Ekiz, Özcan Kılınç, Erdem Eroğlu, Necip Tunçbilek ve Osman Acar tutuklandı.
Haberin fotoğrafları