kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gaffar Koca

"Onlar gelmezse biz Moskova'da 'Küçük Osmanbey'i kurarız"

FATİH ATALAY
Osmanbey tekstilcileri olarak Moskova'da 60 mağazalık bir sokak veya alışveriş merkezi kurmayı planladıklarını belirten OTİAD Başkanı Koca, "Sırada Paris ve Bologna var" dedi..
OTİAD (Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği) Başkanı Gaffar Koca, Osmanbey tekstilcilerinin ağırlıklı olarak Rusya ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) pazarlarına ihracat yaptığını, piyasanın 2005 sonundan itibaren sıkıntılı günler yaşadığını ifade etti. Koca, "Tekstilciler olarak bu işi bırakmayacağız. Üzerinde çalıştığımız 'Küçük Osmanbey' projesi ile ilk başta Moskova'da minyatür bir Osmanbey kurmayı planlıyoruz. Bu ya alışveriş merkezi ya da sokak şeklinde olacak. Daha önceden Rusya'ya giden 30 şirket ve yeni mağaza açmak isteyen 30-40 kadar şirketle görüşmeler halindeyiz. Çok zamanımız yok, 2008'de projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlk etapta 150-200 milyon dolarlık iş hacmi yaratmayı hedefliyoruz. Moskova'da başarılı olduğumuz takdirde sırada Paris ve Bologna'da genişlemek var. Asıl hedefimiz Avrupa'yı Osmanbey'e getirmek. Eğer onlar gelmiyorlarsa biz onlara gideceğiz. Biz bu işi bırakmayacağız" dedi.

'LALELİ BİZİM ZATEN'
Osmanbey'i 'Açık hava moda merkezi' olarak tanımlayan Koca, Laleli ile bir rekabet içinde olmadıklarını vurguladı. Konu hakkında 'Laleli bizim zaten' ifadesi kullanan Koca, Laleli'nin tedarikçisinin Osmanbey olduğunu, gün içersinde Laleli'den Osmanbey'e alışveriş yapmaya gelmek isteyen yabancılara minibüs seferleri koyduklarının altını çizdi. Ayrıca Osmanbey'deki mağazaların hemen hemen hepsinin güvenlik elemanlarının olduğunu kaydeden Koca, bu güvenliklçierin polisle koordine halinde çalıştığını, herhangi bir olumsuz durumda polise haber verdiklerini ifade etti. Piyasanın düşük kur ve yüksek faiz yüzünden Rusya ve BDT ülkelerine karşı avantajını yitirdiğini belirten Koca, kârlılıklarında ciddi azalmalar görüldüğünü vurguladı.