kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Soldan sağa Genel Müdür Yücel Ersöz, Genel Müdür Yardımcıları Sevim Özer, Erdem Tavas.

Üç futbol sahası kadar yeşil alanın etrafına 'Mor Ada' kurdu

Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Yücel Ersöz, 235 milyon YTL'lik yatırımla, 40 dönümü yeşil alan olarak projelendirilen Mor Ada'da, dairelerin metrekaresinin 2 bin 500 YTL'den satılacağını söyledi..
Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Yücel Ersöz, Esenyurt'ta inşaatına başladıkları ve 235 milyon YTL'ye mal olacak "Mor Ada" projesinde, İstanbul'da Belgrad Ormanı'ndan sonra en büyük, üç futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanın yer alacağını söyledi. Konutların satışına yarın başlayacaklarını dile getiren Ersöz, metrekare fiyatının 2 bin 500 YTL civarında olacağını kaydetti. Yapı Kredi Koray GYO'nun yeni projesi Mor Ada'nın lansmanı için gazetecilerin karşısına çıkan Ersöz, 780 daireden oluşacak sitenin, 53 dönümlük araziye kurulacağını belirtti. Projede Mimar Emre Arolat ile çalıştıklarını dile getiren Ersöz, "Binalar, sitenin sınırları gibi çepeçevre yerleştirildi. Böylece ortada kalan 40 dönümlük büyük avluyu, yeşil alan yapma imkânı bulduk. Burada 'koku bahçesi', 'koru', 'meditasyon bahçesi' gibi farklı bahçelerimiz olacak" dedi. Projeyi satış için beş faza ayırdıklarını ve ilk fazın satışına yarın başlayacaklarını ifade eden Ersöz, konutların 2 yıl içinde teslim edileceğini söyledi.

ORTA GELİRİ HEDEFLİYOR
Projede, 1+1'den 4+1'e kadar farklı büyüklüklerde daireler olduğunu anlatan Ersöz, şöyle konuştu: "Konutlar 90-147 metrekare arasında olacak. Büyüklükleri, 150 metrekarenin altında tutarak yüzde 18 KDV sınırına girmedik. Böylece daha ucuz satabileceğiz. Bölgedeki konutların metrekare fiyatları bin 600 ile 3 bin 300 YTL arasında değişiyor. Bizimki ise 2 bin 500 YTL civarında olacak." Ersöz, projenin çok yakınında, biri Akkök Grubu, diğeri ise Krea Gayrimenkul tarafından yapılacak iki büyük alışveriş merkezinin olacağını belirterek, bölgenin hızla geliştiğini sözlerine ekledi. EKONOMİ