kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Banyolu kek

Yapılışı: Yumurta şeker ile birlikte koyu bir ayran kıvamına gelene kadar çırpılır. Un ilave edilir. Kabartma tozu, vanilya ve süt ile karıştırılmaya devam edilir. Yağlanmış bir fırın kabına dökülür önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca büyük bir kaba alınır. Üzerine 2.5 bardak soğuk süt dökülür ve sütü tamamen çekmesi beklenir. Üzeri krem şanti ile kaplanır. Üzerine çikolatalı sos dökülüp 4 saat buzdolabında bekletilip üzeri fındık fıstıkla süslenip servis yapılır.

MALZEMELER 8 kişilik
*
4 yumurta

* 3 kahve fincanı şeker

* 3 kahve fincanı un

* 3 çorba kaşığı süt

* Kabartma tozu

* Vanilya

* 2.5 bardak soğuk süt (üstü için)

* 1 paket krem şanti (1 su bardağı sütle çırpılmış)

* 1 kase çikolata sos

Süslemek İçin:
*
Fındık, fıstık

* Hindistan cevizi