kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
3 milyon dolarlık yatırım olan Doğuş Auto Mısr’ın açılışını (soldan sağa) Ali Bilaloğlu, Ferit Şahenk ve Aclan Acar gerçekleştirdi.

Doğuş Otomotiv, Volkswagen'le Mısır'a hizmet ihraç edecek

CÜNEYT TOROS
Doğuş Grubu, Türkiye'yi sadece mal ihraç eden ekonomi olmaktan çıkarıp hizmet ihraç eder konuma getirmek için ilk adımı attı. Grup, Mısır'da 3 milyon dolarlık yatırımla Volkswagen'in ticari araçlarının satış ve bakımını yapacak..
Bugüne kadar ürettiğini başka ülkelere ihraç eden Türkiye'deki şirketler, bölgesel bir güç olmanın önemli adımlarından birini Doğuş Grubu'yla atıyor. Doğuş Otomotiv, Almanya merkezli Volkswagen'in (VW) ürettiği ticari araçların Mısır'da satışını ve satış sonrası hizmet yapma görevini yerine getirecek. Hizmet ihraç edecek Doğuş Otomotiv'in Mısır hedefi ise 'ticari'de yüzde 4-5 pazar payı ve 25 milyon dolarlık ciro. Volkswagen ticari araçların Mısır distribütörlüğünü alan Doğuş Otomotiv'in Alman otomotiv devinin uluslararası distribütörlüğüne giden ve bölgesel anlamda etkin bir güç olma stratejisinin ilk adımı olan Doğuş Auto Mısr, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in de katıldığı bir törenle Kahire'de hizmete açıldı. Törene, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu, VW Ticari Araçlar Satış Direktörü Dr. Jens Effenberger ve Kahire Büyükelçisi Şafak Göktürk katıldı.

İŞBİRLİĞİ DERİNLEŞECEK
Açılışta konuşan Aclan Acar, "Mısır, uluslararası arenada ilk adımımız. Türkiye, VW Ticari Araç'ın ihraç pazarında lider ülke. Mısır'da deneyimimizle yüksek adetlere ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle, bu projede VW tarafından ortak olarak tercih edildik" diye konuştu. Acar, Mısır'daki ikinci merkez olarak İskenderiye'yi seçtiklerini ifade ederek, buraya dönük çalışmalara hemen başladıklarını vurguladı. 3 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan Doğuş Auto Mısr, ticari araç satışı dışında satış sonrası hizmetleri de gerçekleşirecek.