kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Muharrem Polat - Jaap Gillis - Patrick van Dooyeweert

Redevco, 1 milyar Euro'yla perakendeciye köprü olacak

EKONOMİ
Redevco'nun COO'su Jaap Gillis, Avrupa'da bulunan ve kendilerinin işlettiği alışveriş merkezlerine Türk perakendecileri götüreceklerini, perakendede köprü görevi göreceklerini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Redevco, 1 milyar Euro'yla perakendeciye köprü olacak
Uluslararası gayrimenkul şirketi Redevco'nu COO'su Jaap Gillis, Türkiye'de ilk aşamada 1 milyar Euro'luk yatırım gerçekleştireceklerini söyledi. Türkiye'de de yurtdışında olduğu gibi inşa ettikleri alışveriş merkezlerini kendilerinin işleteceğini anlatan Gillis, "Bu sayede Türkiye'deki markaların yurtdışında tanınma imkanı olacak. Avrupa'daki markaları da Türkiye'ye getireceğiz" dedi. Hollanda merkezli Redevco, Türkiye'yi yatırım ağına dahil etmesiyle ilgili bir basın toplantısı yaptı. Redevco'nun, bünyesinde enerji ve perakende gibi sektörlerde de faaliyet gösteren Cofra Group'un gayrimenkul şirketi olduğunu belirten Gillis, "Cofra'nın 7.1 milyar Euro'luk portföyünün yüzde 80'ini gayrimenkul oluşturuyor. Hindistan ve Çin'deki yeni yatırımlarla bu rakamın 2010'da 10 milyar Euro'ya çıkması hedefleniyor" diye konuştu.

5 KENTTE 6 PROJE
Türkiye'deki yatırımlarla ilgili bilgi veren Redevco Türkiye İnşaat ve Arazi Geliştirme Direktörü Muharrem Polat, Ankara ve Erzurum'da birer alışveriş merkezinin temelini attıklarını, Edirne'de bir, Manisa'da ise iki alışveriş merkezi için de arsa alımını ve ön anlaşmaları tamamladıklarını kaydetti. Ümraniye'de bir iş merkezi satın aldıklarını ve bunun yeniden geliştirileceğini dile getiren Polat, şöyle konuştu: "Her ne kadar alışveriş merkezlerine yoğunlaşmış olsak da bu konut yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Redevco, projelerinde çevre kriterlerine çok önem veriyor. Bu nedenle örneğin trafiği daha da arap saçına çevirecek hiçbir projeye imza atmayacağız." Bulundukları ülkelerde yapının yerel olmasına dikkat ettiklerini dile getiren Redevco Türkiye İdari Direktörü Patrick van Dooyeweert de Türkiye'deki perakende sektörünün hiçbir yerde görmedikleri kadar kaliteli olduğunu ve hızlı büyüdüğünü anlattı. İlk etapta Türkiye'deki alışveriş merkezlerine, burada bilinmeyen Hollandalı markaları getireceklerine değinen Dooyeweert, Türkiye'deki markaları yurtdışına taşımak için perakendecilerle yaptıkları görüşmelerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.