kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AB temasları çerçevesinde Brüksel'de bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törende Sabancı'ya kraliyet nişanı, Belçika Senatosu Başkanı Armand De Decker tarafından takdim edildi.

Sabancı: Bir yanda kırgınlık diğer yanda dostlar var

Güler Sabancı, terörist Fehriye Erdal dolayısıyla Belçika'ya kırgınlıklarına karşın ülkeyi sevdiğini belirtti..
Sabancı Holding Yönetim Başkanı Güler Sabancı'ya, Belçikalı Bekaert grubuyla BEKSA ortaklıklığının 20. yılını doldurması ve Türkiye- Belçika ekonomik işbirliğine yapmış olduğu katkılardan dolayı Kral II. Leopold Commander Nişanı verildi. Belçika Senatosu'ndaki töreninde duygularını anlatan Sabancı, "(Sabancı suikastı faillerinden terörist Fehriye Erdal konusundaki) kırgınlığımız bir yanda duruyor, ama bu tarafta el uzatanlar, hakkımızı bizimle beraber arayan dostlar var. Dolayısıyla o anlamda bugün buraya gelmek, dostlarla olmak ve onların verdiği bu ödülü kabul etmek benim için bir şereftir" dedi. Bekaert grubuyla ortaklığa başladıkları 20 yıl önce yabancı ortağın Kortrick kentindeki tesislerinde "bazen güzel akşam yemekleri ve güzel şaraplarla, bazen de uzun saatler boyunca yemek yemeden sürekli çalışarak" BEKSA işbirliğini bugünlere taşıdıklarını anlatan Sabancı, "Bu ülkeyi seviyorum. Burada olmaktan ve Bekaert grubuyla ortaklığımızdan onur duyuyorum" dedi. Sabancı, "Belçika Kralı, o günkü prens II. Albert, İstanbul'da Atlı Köşk'te Sakıp Bey'e (Sabancı) Leopold II nişanını takmıştı. 20 yıl sonra bu nişanın bana verilmiş olmasından kendim ve ailem adına gurur duyuyorum" diye konuştu.

MODERN KADIN BAYRAĞI
Belçika Senatosu Başkanı Armand De Decker de Sabancı'nın bir ekonomik devin liderliğini almanın yanı sıra Türkiye'de modern kadının bayrağını taşıdığını belirtti. Bekaert Yönetim Kurulu Başkanı Baron Paul Buysse ise 'müthiş ve heyecanlı bir girişimci' olarak nitelendirdiği Güler Sabancı'nın amacının, grubun gelirlerini 2015'te üç katına çıkarmak olduğunu söyledi.