kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Önce 8-0'lık skoru sindirmem lazım... Beşiktaş'ın Liverpool'a 8-0 yenilmesinin ardından Beşiktaşlı Özilhan, "Başkanlık düşünür müsünüz?" sorumuza "Şu anda çok üzüntülüyüz. Önce 8 gollük hezimeti sindirmek lazım" dedi.

Sabancı, Migros'tan vazgeçti Efes, Ülker'le sürpriz yaptı

Hacer GEMİCİ EKONOMİ
Petkim ihalesinde ortak hareket eden Ülker ve Anadolu Grubu, şimdi de Migros için işbirliği yapıyor. Ortaklıkta yabancı bir fon da yer alacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sabancı, Migros'tan vazgeçti Efes, Ülker'le sürpriz yaptı
Petkim ihalesinde ortak hareket eden Ülker ve Efes markasının sahibi Anadolu Grubu bu kez Migros için işbirliğine gidiyor. Koç Grubu'nun çoğunluk hisselerini satışa çıkardığı Migros için teklif verme süresi dolarken, Anadolu Grubu bu yarışta Ülker ile birlikte yer almaya karar verdi. Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "Şu an için Migros'la ilgili belirlenmiş herhangi bir politikamız yok. Yabancı bir fon, Ülker'le gelip 'Birlikte teklif verelim mi?' diye sordu. Görüşmelerimiz bu paralel doğrultusunda devam ediyor" dedi. Özilhan, teklifi iyice inceleyip ona göre karar vereceklerini belirterek, konsorsiyum içinde 'küçük paydaş' olarak yer almayı planladıklarını açıkladı. Baştan beri Migros ile ilgilendiklerini duyuran Sabancı Grubu ise teklif vermekten vazgeçti. CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş., Migros'un alımı yönünde verilmiş bir teklif bulunmadığını bildirdi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, "Şirketimiz tarafından, Migros'un alımı yönünde verilmiş bir teklif bulunmamaktadır" denildi. Bu son gelişme piyasalarda Sabancı'nın Rekabet Kurulu'ndan onay çıkmama riskine karşı Migros'tan vazgeçtiği şeklinde yorumlandı. Migros'a talip olanlar arasında Rus Alfa, Kiler Grubu, İsveçli ICA ile bir yabancı fon ile birlikte hareket eden Ülker ve Anadolu Grubu bulunuyor.