kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sven Rappsilber Sebastian Guth Ömer Bakır

'Türkiye güçlendi, 50 yıl daha burada kalacağız'

LEVERKUSEN MAHMUT SANCAK
Bayer Türkiye Başkanı Guth, 5 yılda 40 milyon Euro'luk yatırım yaptıklarını Gebze'deki tesiste teknoloji olarak Almanya'dan üstün olduklarını söyledi..
Bayer Türkiye'nin Başkanı Sebastian Guth, Türkiye'nin Ortadoğu'daki en güçlü ortakları olduğunu söyleyerek son 5 yıl içerisinde ekonomik alanda çok büyük ilerlemelerin yaşandığını kaydetti. Geçen yıl toplam 402 milyon Euro'luk ciro yaptıklarını dile getiren Guth, Türkiye'de güçlü bir iç pazar oluştuğunu ifade etti. Dünyanın en popüler ağrı kesicilerinden biri olan Aspirin'in üreticisi Alman kimya ve ilaç şirketi Bayer, şirketin üçüncü çeyrek rakamlarını Almanya'nın Leverkusen kentinde düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurdu. Toplantıda konuşan Guth, "Türkiye'de alım gücü hızla arttı. Her türlü malın satılabildiği güçlü bir iç pazar oluşurken ihracatın da aynı hızla arttığını görüyoruz. Dış piyasalarda faaliyet gösteren Türk girişimcilerin sayısı sürekli yükselişte. 50 yıldır buradayız bir bu kadar daha burada kalırız" dedi. Guth, 2002'den beri Türkiye'deki tesislerine 40 milyon Euro'luk yatırım yaptıklarını belirterek, "Almanya'daki üretim merkezlerimizde teknolojik anlamda ne varsa aynısı, belki daha da iyisi Gebze tesislerimizde mevcut. Türkiye üzerinden toplam 20 ülkeye ihracat yapıyoruz" diye konuştu.

'GELECEKTE AÇ KALACAĞIZ'
Bayer CEO'su Werner Wenning de yaptığı açıklamada hızla nüfusu artan dünyanın yakın gelecekte yeterli gıda üretme konusunda zorluk çekmeye başlayacağını belirterek, "1950 yılında dünya üzerinde 1.5 milyar hektar tarım yapılabilir arazi varken toplam nüfus 2.5 milyar seviyesindeydi. Bu arazi miktarı hızla azalırken global nüfus 6 milyarı geçti. 2050 yılında nüfus 9 milyara ulaştığında tarıma elverişli alan 1.5 milyar hektarın çok altına düşmüş olacak. Eğer şimdiden çözüm üretmeye başlamazsak çok geç olacak" dedi.