kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İslamın dar kafalı yorumuna destek yok

"Türkiye Malezya mı oluyor" tartışmaları sürerken Malezya Başbakanı Bedevi aşırı uçlara savaş açtı. Müslümanlara azınlık haklarını koruma çağrısında bulundu.....
İLİŞKİLİ HABERLER
İslamın dar kafalı yorumuna destek yok
Türkiye'nin uzun süre gündeminde yer alan Malezya'nın Başbakanı ülkesindeki radikallere ve radikal fikirlere savaş açtı. İktidardaki Malay Ulusal Örgütü'nün (UMNO) yıllık kongresinde sadece partililerine değil halkına da seslenen Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed radikalizme, şiddete ve dini özgürlüklerin hiçe sayılmasına karşı olduğunu gösterdi. Başbakan Bedevi, "UMNO'nun İslam'ın dar kafalı yorumunun uygulamasına destek vermeyeceğini garanti veriyoruz" diye konuştu. Bedevi, ülkede çoğunluğu oluşturan Müslümanlara da diğer dinlerin mensuplarına saygı göstermeleri çağrısında bulundu. Ve "Eğer kendi dinimizin saygı görmesini ve anlaşılmasını istiyorsak, diğer dinlerin mensuplarına ve onların ihtiyaçlarına saygı göstererek örnek bir davranış gösterelim" diye konuştu.

UYUM TEK SEÇENEK
"Bir tarafın şiddeti öteki tarafın şiddetini besler" diyen Bedevi, "Malezya'daki değişik topluluk ve dinler arasındaki uyum tercihe bağlı bir lüks değildir, bir gerekliliktir. Başka bir seçeneğimiz yok" dedi. Hintli lider Samy Vellu, Başbakan'ın konuşmasına büyük destek verdi ve ilk uzlaşı adımının atıldığını söyledi. "Her ırktan bu topraklar üzerinde kim varsa birleşmeli. Müslümanlar her zaman diğer dinleri kabul ettiler. Ancak son dönemde bazı hareketler vardı. Onların da değişeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Başbakan Bedevi'nin yaptığı açıklama gittikçe İslamlaştığı ve azınlık haklarının geri plana atıldığı ülkede büyük yankı uyandırdı.
Haberin fotoğrafları