kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Washington'da sabaha karşı mini zirve topladı

BÜLENT AYDEMİR WASHİNGTON
Başbakan Erdoğan, Washington'a iner inmez PKK'nın serbest bıraktığı askerlerle ilgili bilgi aldı. Erdoğan, beraberindeki bakanlar ve askerlerle sabaha karşı 03.30'da otelde toplantı yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Washington'da sabaha karşı mini zirve topladı
ABD'ye Başkan George Bush'la da görüşeceği resmi bir ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Washington'da uçaktan iner inmez serbest bırakılan 8 askerle ilgili bilgi aldı. Erdoğan ardından beraberindeki bakanlar ve askerlerle sabaha karşı 03.30'da otelde mini zirve topladı. Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu heyetle birlikte sabaha karşı ABD saati ile 03.30'da Washington'a indi. Erdoğan, otele girişinde, terör örgütü PKK'nın serbest bıraktığı 8 askerle ilgili gazetecilerin sorusu üzerine, "Neticeler kesinleşsin, ondan sonra konuşuruz" dedi. Otele girer girmez de, odasına çıkmadan, lobiden yaptığı telefon görüşmesinde askerlerle ilgili bilgi aldı.

NYT: FİİLİ SON TARİH
Erdoğan, Babacan, Gönül, Saygun ve Genelkurmay Plan ve Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Kenan Koçak ile otelde 1.5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantının sonunda basın mensuplarına telefonla ulaşılarak Başbakan'ın basın açıklaması yapacağı bildirildi. Basın mensupları kısa bir süre sonra otelin önünde toplandı ancak daha sonra açıklama yapılmayacağı bildirildi. Bu sırada Genelkurmay Başkanlığı askerlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bu arada New York Times gazetesi, Erdoğan- Bush görüşmesi öncesi yayımladığı haberde "Sayın Erdoğan, Başkan Bush ile görüşmesi öngörüldüğü pazartesi gününü Amerika ve Irak'ın harekete geçmesi için fiili bir son tarih olarak belirledi" diye yazdı.