kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bülent Ecevit anılıyor

Yeni Haber
Eski Başbakan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, ölümünün birinci yıldönümünde Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. DSP ve SHP örgütleri Ecevit için ayrı ayrı düzenledikleri anmalarda mezara çiçek bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

*FOTOĞRAFLARLA BÜLENT ECEVİT

DSP ve SHP, Bülent Ecevit'i, Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında andı. Tüm illerden gelerek Saat 10.00'da mezarlıkta toplanmaya başlayan DSP'liler, partinin Genel Başkanı Zeki Sezer ve DSP'li milletvekillerinin mezarlığa gelmesinin ardından alkışlar ve karanfillerle Ecevit'i andı.

Sezer, Ecevit'in kabrine çelenk bıraktı. Mezar başında Kuran okunması ve saygı duruşunun ardından DSP'liler Ecevit'e anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen panele katılmak üzere mezarlıktan ayrıldı. Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in ise rahatsızlığı nedeniyle anmaya katılamadığı öğrenildi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın başkanlığındaki SHP'liler de mezarlığa saat 11.30'da geldi. Karayalçın, Ecevit'in mezarına parti çelengini bıraktı. Saygı duruşunda bulunan SHP'liler Ecevit için fatiha okudu. Karayalçın burada yaptığı konuşmada, "Ardı ardına yoğun üzüntüler yaşıyoruz. Dün eski genel başkanımızı toprağa verdik. Bugün Türkiye solunun unutulmaz liderlerinden Bülent Ecevit'i anıyoruz. Sadece sosyal demokratlara değil, bütün ulusumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.


*BİR KEZ DAHA DOĞSAYDI SİYASETÇİ OLMAYACAKTI

*'RAHŞAN'I SEVİYORUM SİZİNLE OLAMAM