kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

New York'ta ''Teröre Lanet Mitingi''

Yeni Haber
ABD'nin New York kentinde terör örgütü PKK'nın son zamanlarda yeniden artan terör saldırıları sonrasında ''Teröre Lanet Mitingi'' düzenlendi.

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) öncülüğünde kentin ünlü Times Meydanının hemen yanı başında düzenlenen mitinge soğuk havaya rağmen çoksayıda Amerikan-Türk toplumu üyesi katıldı. Mitingde terör örgütü PKK'nın son zamanlarda yeniden artan terörist saldırıları kınanarak şehitler anıldı.

Katılımcılar, Amerikan halkından ve medyasından ABD'nin yabancı terör
örgütleri listesinde olan PKK'nın günlük hayatta da terör örgütü olarak
tanınması ve nitelendirilmesini istedi.

Mitinge ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz giysilerle katılan New Yorklu Türk toplumu, Amerikan hükümetinden, Irak merkezi hükümetinden ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimden, terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'tan Türkiye'ye yaptığı saldırılarının durdurulması konusunda adım atmasını isteyerek bu yönde sloganlar attı.

Soğuk havaya rağmen 4 saat boyunca miting alanını dolduran, terör örgütü aleyhinde çeşitli sloganlar atan Amerikan-Türk toplumu üyeleri, miting alanından geçen Amerikalılara PKK'nın Amerikan hükümetinin yabancı terör örgütleri listesinde bulunduğunu ve terör örgütü El Kaide'den hiçbir farkı olmadığını anlatan çeşitli broşürler ve bildiriler dağıttılar.

TADF BAŞKANI PAK

TADF Başkanı Atilla Pak, İstiklal Marşı'nın okunması, Amerikan milli marşının çalınması ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından kürsüye geldi.

Pak, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terör örgütü PKK yüzünden son 25 yılda 35 bin vatandaşını kaybettiğini hatırlattı.

Türkiye'nin, ABD'yi terör örgütü El Kaide ile yürüttüğü mücadelede başından beri desteklediğini ve kendisine yardımcı olduğunu anımsatan Pak, aynı şekilde bir terör örgütü olan PKK'nın ABD'de de daha yumuşak terimlerle değil, ''terörist örgüt'' olarak adlandırılmasının önemine dikkati çekti. Pak, ABD'nin ve uluslararası toplumun terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye'nin yanında yer alması gerektiğini belirtti.

Atilla Pak, miting sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada da terörü lanetlemek ve şehit askerleri anmak amacıyla New York'ta toplandıklarını söyledi. Terör örgütü PKK'nın yeniden artan saldırıları karşısında Türkiye'nin duyduğu endişeyi ve kızgınlığı New York'ta da paylaştıklarını ifade eden Pak, ABD'nin terörle mücadelede gerekli olan desteği Türkiye'ye vermesini istediklerini söyledi. Pak, şöyle konuştu:

''Nasıl Türk halkı teröre karşıysa, Amerikan halkı da teröre karşıdır. ABD ve Türk yönetiminin terörle mücadelede ortak çizgide olduğunun bir kez daha bildirilmesi ve bu çizginin Amerikan halkına ve medyasına da indiğini belirtmek için buradayız. Biz Amerikan medyasına ve halkına PKK terör örgütünün kim olduğunu ve neler yaptığını göstermeye çalışıyoruz. Biz ABD'nin bu konuda artık sessiz kalmamasını ve konuya ciddi şekilde eğilmesini istiyoruz.''

Pak, ABD Kongresinden PKK'nın terör örgütü olduğunu vurgulayan bir karar çıkması yönünde çaba sarf edildiğini de vurguladı.

BAŞKONSOLOS SAMSAR



New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da gazetecilere yaptığı açıklamada,Türkiye'nin yıllardan beri terörden çeken bir ülke olarak son zamanlarda yeniden artan terör saldırıları karşısında sabrının taştığını belirtti.

New York'ta düzenlenen mitingin haklı nedenlere dayandığını söyleyen Samsar, Türk halkının yeniden artan PKK terörü karşısında dünyanın ve Irak'ta esas güç olan ABD'nin sessiz kalmasının, Amerikan medyasının PKK'yı terör örgütü olarak nitelendirmeyip farklı yakıştırmalarda bulunmasının, bu mitingin düzenlemesine neden olduğunu anlattı. Samsar, ''Türk milletinin bugüne kadar teröre pabuç bırakmadığını, bundan sonra da bırakmayacağını'' vurgulayarak, Türkiye'nin 11 Eylül'den sonra ABD'nin teröre karşı küresel mücadelesinde verdiği yakın desteği hatırlattı.

Başkonsolos Samsar, terörle bu kadar mücadele eden bir ülkenin kendi başınagelen terör olayına karşı dostlarından, müttefiklerinden yeterli desteğibulamamasının Türk halkını kızdırdığını belirterek, umudunun bundan böyleAmerikan halkının ve medyasının Türk halkının hassasiyetlerine daha çokilgi göstermesi olduğunu söyledi.

Samsar, Amerikan-Türk toplumu bireyleri olarak da Amerikan medyasına terör örgütü PKK ile ilgili olarak kullandıkları terimlerin yanlış olduğunu anlatanmektuplar, e-posta mesajları ve faks göndermelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Mitinge katılan vatandaşlar da büyük bir coşkuyla mitinge katıldıklarını
ifade ederek, mitinge gelmenin bir vatandaşlık görevi olduğunu
belirttiler.

Mitingde Türk-Amerikan toplumunun önde gelen mensupları, genç öğrencilerve Amerikalı vatandaşlar, terörü lanetleyen ve ABD'nin terörle mücadelesinde Türkiye'ye destek vermesi gerektiğini anlatan coşkulu ve duygulu konuşmalar yaptılar.

New York dışından başta New Jersey olmak üzere çeşitli eyaletlerdengelenlerin de katıldığı mitingin sonunda şehitler için dua edildi.

AA