kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

20 bin kişi 'Barış ve kardeşlik' dedi

Göksel ÇA?LAV / ANKARA
KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısı ve çok sayıda sivil toplum örgütüyle meslek odalarının katılımıyla düzenlenen "Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi Türkiye" mitingi Ankara Sıhhiye Meydanı'nda yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Katılımcılar, sabah saatlerinden itibaren Hipodrom alanında toplanarak Sıhhiye'ye kadar yürüdüler. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı miting alanına eylemciler tek tek üst aramasından geçirildi. Eylem sırasında polis helikopteri güvenlik uçuşu yaptı. Çevre binalara keskin nişancılar yerleştirildi.

GERGİNLİK YAŞANDI
DTP'nin de yer aldığı kortejde bulunanların Abdullah Öcalan ve PKK lehine "PKK burada siz neredesiniz, İmralı'ya selam" sloganları atması ürerine diğer gruplardan tepki geldi. Gruplar arasında çıkan tartışmayı tertip komitesi araya girerek büyümeden önledi. Kendilerini anarşist olarak tanıtan grup üst araması yaptırmak istemeyince kısa süreli arbede yaşandı. Emniyet müdürleri ve tertip komitesinin araya girmesiyle tartışma sona erdi.

'ASKERLER BIRAKILSIN'
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, PKK tarafından kaçırılan askerler için, "Kaçırılan askerlerin koşulsuz serbest bırakılmasını istiyoruz. Kürt sorunu bu ülkenin sorunudur ve ancak kendi dinamikleriyle çözülebilir. Bilinmelidir ki atılan her bomba, patlayan her mayın, sıkılan her kurşun sorunun çözümünü güçleştirmektedir" dedi.