kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tartışmalı pozisyonu yorumlayın

Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de dün akşam oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde gülen taraf sahadan 2-1 galip ayrılan sarı-lacivertli ekip oldu. Ancak 90+5'de siyah-beyazlı ekipten Higuain'in attığı kafa golünün hakem İsmet Arzuman tarafından geçersiz sayılması büyük tartışmalara yol açtı. Beşiktaş Başkanı Demirören, Federasyon İkinci Başkanı Affan Keçeçi ve maçın hakemi İsmet Arzuman istifa edene kadar bundan sonraki bütün maçlara PAF takımla çıkma kararı alacaklarını açıkladı.

Tartışmalı derbiyle ilgili siz de yorumlarınızı yazın buradan yayınlayalım...

SİZDEN GELEN YORUMLAR

* O pozisyon öncesinde bir faul düdüğü çalınmış ister faul olsun olmasın karar doğru gol sayılmış olsaydı nasıl olucaktı peki yine karar tartışılacaktı bence doğru bir karar (Orhan Özdemir)

* Son dakikadaki pozisyonda bariz bir faul var ve hakem düdüğünü pozisyon olur olmaz çaldı bjkliler duymadı ve olmayan pozisyona devam etti..sonuçta olmayan bir pozisyon için ahkam kesiyorlar..geçen seneki kupa maçından sonra hakemleri savunanlar şimdi doğru bir kararın ardından hakemleri suçlayabiliyor..arzuman ve derelinin geçen sene kupayı hediye ettiklerini ne çabuk unuttular.. (Mehmet Uyar)

* Hakem bu pozisyona faul vermeyebilirdi. ama gol öncesi hakem düdük çaldığı için bu gol geçersizdir.maç boyunca hakemin bir çok hatası olmuştur. (Ali Yeter)

* Hayatımda böyle bir maç izlemedim böylede faul görmedim. niyetleri açıkça belli beşiktaşı yok etmek. başkanım sonuna kadar arkandayız. en doğru karar takımı ligden çekmek... (Kara Kartal)

* Macı izledim top havadaki iki oyuncunun yere ayak basmasından itibaren hakem elini havaya kaldırıp faul işareti verdi ancak bjk li oyuncular ısrarla topu oynamaya devam edip gol attılar.sonrada hakemler üzerinde baskı kurmaya başladılar bjk kulübüne yakıştıramadım büyük kulüp formatına uygun olmadıklarını ispatladılar ne diyelim iyi oynayan kazandı (Mehmet Hançer)

* '
Higuain'in attığı kafa golünün hakem İsmet Arzuman tarafından geçersiz sayılması' diye bir şey yok ortada.Ortada gol de yok geçersiz sayılmada yok.Pozisyon öncesi hakemin düdüğü var.Bariz bi şekilde Bobo`nun Gökhan Gönül`e yaptığı bir faul var.O anda hakem İsmet Arzuman düdüğünü çalıyor ve kimse duymuyor.Hakem pozisyona arkasını dönmüşken top ağlarla buluşuyo sonra gol iptal oldu deniyor.Top ağlarla buluşmadan 10 sn`ye önce zaten çalınmış bir düdük var tartışmayı uzatmanın anlamı yok. (Yetkin Tunçay)

* Havadaki adama dokunursanız bal gibi faul yapmış olursunuz. hakem de önceden defalarca düdük çaldı. oyun zaten durması gerekiyordu. bence faul doğru karar. hem geçmişteki fb bjk maçında çizgide olan topu gol sayıp şampiyonluğumuzu çalanlar şimdi ağlamasınlar. (Ahmet Gönlüm)

* Bal gibi gol beşiktaşın hakkı yenmiştir bence beşiktaş ligden çekilmekte haklıdır. Şampiyon Beşiktaş (Ali Bozkaya)

* Gayet net faul verilmiş, pozisyonun faul olup olmaması önemli değil sonuçta düdük çalmış. Futbolcu kafasına göre hareket edip pozisyonu devam ettiremez bu maçı yöneten futbolcu değil hakemdir. İsmet arzumanı kutlarım..Jimnastikçilerde fazla uzatmasın çok gördük bu ligden çekiliriz laflarını. FORZA FB... (Seçkin Atakan)

* Biz o kadar büyük bir taraftara sahip bir takımız ki bu maçta bir kere daha anladım.Beşiktaş taraftarı böle gelecek şampiyonlugu istemez. bu duygu keşke fenerbahçede de olsa yenelim şampiyon olalım da nasıl olursak olalım diyen bir camia olmadıgımıza cok mutluyum (Sefa Taştan)

* Pozisyonun faulle uzaktan yakından hiç ilgisi yok, bütün bunlar F.B.li yöneticilerin maçtanönce verdikleri beyanatlardan kaynaklanıyor.Aziz Yıldırımın meçlar masada kazanılır sözü doğru gözüküyor (Müfit ATAÇ)

* Pozisyonda topu karşıdan gören gökhan daha avantajlı olmasına rağmen zamanlama hatası yaparak kafayı vuramıyor, Bobo nun kafayı vurmak için kendisine sıranın gelmesini bekleyecek hali yok elbette ki, iyi bir zamanlama ile omuz omuza mücadelede topu aşırtıyor. Faul olmasına imkan ve ihtimal yok. Şartlanmış hakem BJK nın son dakikada kendi planlarını bozmasına fırsat vermemek için düdüğü öttürdü. Son öttürüşü olur İnşallah. (Ersan Yiğit)

* Hakem faulü vermiş ama duyulmamış.aynısı bjk ya olsaydı.niye faul verdinmi diyceklerdi hocaya.hayır.ama sinan enginin olayları tırmandırmasının sebebi türkiyede olayları büyütenlere prim verdikleri için oda bunu kullanıyo.sabah programlarını çok seyrediyo sinan galiba. (Şefik Keskiner)

* Pozisyondan önce düdük çalındığı TV'den net görünüyor.O zaman tartışılacak şey faul olup olmadığıdır.Faul, hakem takdirinde olan bir karar da olsa bir maçın hakemi maç boyu aynı tip şeylere farklı karar veremez.Verirse o zaman "objektif hakem değildir." Bir hakemin maç yönetebilmesi için sahip olması gereken özelliklerinin başında objektif olması gelir.Olmayan maç yönetemez. Arzuman,maç boyu bu pozisyonların tamamını oynattı.O zaman bu pozisyona faul çalamaz.Pozisyon gelince ; her iki oyuncu da çok net olarak topa yükseliyor.Doğal olarak elleri kolları birbirlerine çarpacak.Çarpmamaları mümkün değil.Çünkü elleri vücutlarına yapışık olarak topa yükselemez.Hakemin hatası,bilgisizliği değil.Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi bu pozsiyonların hepsine "devam" kararı verdi. Olay net olarak budur. (Objektif Adam)

* Neden bilinmez bu hakem hataları hep beşiktaşa karşı yapılıyor. Beşiktaş ne yapmalı hakemlerin sempasini kazanmalı.Pozisyon tarşılmayacak kadar açık nizami golü yediler.Yanlış hatırlamıyorsam şu ana kadar en az 9 puan boşa gitti.yazık bu taraftara bu futbolculara kime şikayet edelim en iyisi Allaha havale ediyorum bu korkak hakemleri (Muhterem Uyar)


* Bu pozisyonda faul var kardeşim. ve orada çalan hakemin düdüğü de var şayet eğer o top ağlara değilde avuta çıksaydı şimdi bunları hiç tartışmayacaktık. pozisyonun devamında gol olduğu için milletin zoruna gitti. madem öyle son iki pozisyonu gole çevirselerdi ve 3 puanı kapsalardı. kendi özür ve kabahatlerini birşeylerden çıkartmaya çalışıyorlar. Bana göre Pozisyon faul bunun devamında da hakemin çaldığı fakat futbolcuların duymadığı bir düdük sesi var. önceki seneler fenere yapılan haksızlıkların yanında bunlar deve de kulak kalırrrrrrr. (Abdullah Geçili)

* Hakemin böyle basit bir düdük çalıyorsa, o zaman devid ve ibrahim i niye oyundan atmadı, Ayrıca avantaj denen birşey var senin nezdinde faul ise avantaj a bırak kardeşim oyun aksın durdurma saha da hakimiyet senin elinde ama kendi kendini baltalama kardeşim (Emrah Ksbc)

* Hakem faulu calıyo ama dikkat edin hakem hariç herkes pozisyona devam ediyor...düşürülen fenerli futbolcu,düşüren!! beşiktaşlı futbolcu dahil,yan hakem dahil,her ıkı takımın kenar yönetimi dahıl ve taraftar dahil herkes devamm ediyor bır tek hakem hariç..böyle maç yönetimi olur mu siz söyleyin? (Onur Yıldırım)

* Geçen sene kupayı alıp ulusoylara gidenler aziz yıldırıma beraber elele saldıranlar bu gün bakıyoruz düşman olmuşlar etme bulma dünyası aziz yıldırım hariç diyerleri gelin artık dürüst olun başara bilirseniz.faul var veya yok sonuçta düdük çalınmış o zaman geçen sene alex'e kalecinin yaptığı yüzde yüzlük penaltıyı hakem çalmadı o zaman o güne dönelim alex penaltı atsın olur mu (Bayram Kanca)

* Açıkçası golden çok daha önceden çalınmış bir faul için hakemin bu kadar günahına girilmemesi gerekir.her ne kadar doğru yada yanlış yorumlanmış olursa olsun bobo nun gökhan a sol eliyle bir itmesi var.dolayısıyla faul kararı doğru.ancak beşiktaşlılar öncden buna benzer pozisyonlar gerçekleşti ama düdük gelmedi derse o konuda haklı olabilirler. (Osman Çebin)

* Fenerbahçe arzumanı istemediğinde karşı çıktılar şimdi niye fener yükleniyorlar anlamk zor bu beşiktaşılıarı (Emre Kantekin)

* Maçı izledim hakem öyle kararlar vererek bjk oyunu kesti.sarı kart gösterek resmen oyuncuları bağladı,bjk tepkisi doğru destekliyorum. (Alperen Gül)

* 90+5 de gelen gol iptali tamamiyle doğru karar. hakem düdüğünü çalıyor ama kimse duymuyor. doğal olarak ta gol iptal oluyor. bunu büyütmenin anlamı yok.. hakem başka pozisyonda hata yapmış olabilir ama skoru etkilememiştir bence.. (Uğur Çaşkurlu)

* Anlamiyorum.besiktas kulubu nasil oluyorda arkasindan itilerek yere dusurulen gokhan gonulun poziyonuna faul yok diyebiliyorlar ve ben izledigim tv goruntulerinde hakemin dudugunu duyabiliyorken hala neyin tartismasini yapiyorlar.eger bu derbi olmasaydi bu kadar tartisilmazdi. (Tolga Demir)

* Açıkçası golden çok daha önceden çalınmış bir faul için hakemin bu kadar günahına girilmemesi gerekir.her ne kadar doğru yada yanlış yorumlanmış olursa olsun bobo nun gökhan a sol eliyle bir itmesi var.dolayısıyla faul kararı doğru.ancak beşiktaşlılar öncden buna benzer pozisyonlar gerçekleşti ama düdük gelmedi derse o konuda haklı olabilirler. (Alkım Türk Bozkurt)

* 5 Dakika uzatarak başına bela aldı.Maç FENERBAHÇE'nin hakkıydı (Azra Polat)

* Bjk kupayı alırken bu hakem iyiydi o zaman kimse affan kececiyi istifaya çağırmıyordu kaldiki hakem bu pozisyon gol olmadan düdüğünü çalmış faul tartışılır o ayrı ama gol olmadan düdük çalınmış yani iptal olan gol yok alma mazlumun ahını çıkar aheste ahaste kayseri erciyeslilerde çok ağladılar o zaman siz gülüyordunuz!!!!!!! (Osman Kaya)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 11 7 4 0 21 6 25
2 Sivas 11 8 1 2 21 8 25
3 Fenerbahçe 11 6 4 1 17 10 22
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 11 6 3 2 13 9 21
5 Kayseri 11 4 5 2 16 12 17
6 İ.B.B. Spor 11 5 2 4 15 11 17
7 Trabzon 11 4 4 3 14 11 16
8 Denizli 11 4 3 4 16 15 15
9 Ankaragücü 11 4 3 4 13 14 15
10 G.B. Oftaş 11 4 2 5 11 11 14
11 Gaziantep 11 4 2 5 14 15 14
12 Konya 11 3 4 4 12 20 13
13 V.Manisa 11 3 3 5 16 19 12
14 Bursa 11 2 5 4 11 13 11
15 Ç.Rize 11 3 1 7 10 23 10
16 G.Birliği 11 2 3 6 12 17 9
17 Ankaraspor 11 1 4 6 8 14 7
18 Kasımpaşa 11 2 1 8 7 19 7
14:00
Bursaspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
14:00
Ç.Rizespor - V.Manisaspor
Turkcell Süper Lig
14:00
İ.B.B. Spor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
14:00
Gençlerbirliği - Denizlispor
Turkcell Süper Lig
16:00
Sivasspor - Kasımpaşa
Turkcell Süper Lig
19:00
Gaziantepspor - Galatasaray
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
11. Hafta
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 1  
 G.B. Oftaş 0  
  Konya 1  
 Fenerbahçe 2  
  Beşiktaş 1  
 G.Birliği 1  
  Denizli 2  
 Bursa 2  
  Ankaragücü 1  
 İ.B.B. Spor 1  
  Kayseri 1  
 Ç.Rize 1  
  V.Manisa 4  
 Sivas 4  
  Kasımpaşa 0  
 Gaziantep 1  
  Galatasaray 1  
Haftanın Maçları
12. Hafta
 Denizli Trabzon Cuma 20:00  
 Ankaraspor İ.B.B. Spor Cumartesi 14:00  
 Konya Ç.Rize Cumartesi 14:00  
 V.Manisa Bursa Cumartesi 14:00  
 Ankaragücü Gaziantep Cumartesi 14:00  
 Kasımpaşa G.B. Oftaş Cumartesi 14:00  
 Beşiktaş Sivas Cumartesi 20:00  
 Kayseri Fenerbahçe Pazar 16:00  
 Galatasaray G.Birliği Pazar 20:00