kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rice ilk resme giremedi

İLİŞKİLİ HABERLER
Rice ilk resme giremedi
Toplantı öncesinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın verdiği kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasındaki aile fotoğrafına, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice 5 dakika geç kaldı. Bu durum, Rice'in "Suriye ve İran dışişleri bakanlarıyla aynı karede yer almak istemediği" şeklinde yorumlandı. Ancak, öğle yemeğinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı ikinci bir fotoğraf çekildi. Erdoğan ile Irak lider Maliki'nin sıcak kucaklaşması da dikkat çekti.

* Toplantı için Çırağan'ın tüm salonlarını kapatmak isteyen Türkiye, düğün engeline takıldı. Dün akşam balo salonunun, İzzet İnler adlı kişinin düzenlediği 450 kişilik düğün için kapatıldığı öğrenildi. Bunun üzerine toplantı erken bitirildi. Dışişleri dün akşam yemeğini de Çırağan içindeki Laledan adlı restorantta yapmaya karar verdi.

* Toplantıya katılanlar için Çırağan'da verilen 120 kişilik öğle yemeğinde Türk mutfağının zenginliği sergilendi. Türk meze tabağı ile sarma, dolma servisi yapılırken, ana yemek olarak kuzu servisi yapıldı. ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın yemeklerini ise başaşçı Van Muner tattı. Ancak Rice'ın, yemek için farklı bir tercihte bulunmadığı öğrenildi. Toplantı için 180 odanın ayırtıldığı, aralarında İran heyetinin de bulunduğu bazı delegasyon odalarından ise heyet gelmeden içkilerin boşaltıldığı öğrenildi. nResmi öğle yemeğinde, simültane çeviri krizi yaşandı. Arapça, İngilizce ve Fransızca çeviriler karışınca bakanlar, "Hiçbir şey anlamıyoruz" diyerek tepki gösterdi. Sorun, ancak üçüncü denemede halledilebildi.