kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şahenk önerdi, fuar 365 güne çıktı

UFUK SANDIK
Fikir babalığını Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'in yaptığı OtoMotion ile dünyada bir ilk gerçekleşiyor. Dünyanın ilk "otomobil kültür merkezi" OtoMotion ile Türkiye'de açılıyor..
İstanbul Maslak'ta bulunan Doğuş Power Center'da, 25 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen ve deneyim merkezi olarak tanımlanan OtoMotion, fuar ortamını 365 güne çıkarıyor. Fikir babalığını Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'in yaptığı OtoMotion'da bir tarafta yılın 365 günü fuar ortamında Doğuş Otomotiv'in bünyesindeki otomobiller sergilenirken, yaklaşık 850 metrekarelik kullanım imkânı sunan aktivite merkezinde ise çeşitli organizasyonlar, toplantılar, sergiler ve konserler düzenlenecek. Dünyada ve Türkiye'de bir benzeri olmayan OtoMotion, kapılarını 9 Kasım'da Einstein sergisiyle birlikte açacak.

ŞAHENK'İN VİZYONU
Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu, bu merkezi otomobil tutkusu ve kent yaşam kültürünün buluşma noktası olarak hedeflediklerini belirtti. Bir deneysel pazarlama merkezi olarak nitelendirdikleri OtoMotion'un fikir babasının Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk olduğunu belirten Bilaloğlu, "Ferit Şahenk, geçen yıl düzenlenen otomobil fuarını gezerken, Doğuş Otomotiv standını ve konseptini çok beğendi. Yurtdışından gelip fuara girer girmez 'Bu ortamı 360 gün canlı tutacak, yaşatacak bir proje yapsak' fikrini ortaya attı. Biz de bunun üzerine harekete geçerek Doğuş OtoMotion'u hayata geçirdik. Bu proje hem Ferit Şahenk'in hem de Doğuş Grubu'nun vizyonunu ortaya koyuyor" şeklinde konuştu. Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu ise Oto- Motion ile amaçlarının, otomobilseverlere farklı deneyimler yaşatmak olduğunu belirtti. Bilaloğlu, şöyle konuştu: "İnsanların otomotive olan ilgi ve meraklarını yaşayarak, dokunarak, duyarak ve görerek giderecekleri bir yer tasarladık. Doğuş OtoMotion ile showroom'dan öte bir mekân yarattık."