kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Basit inşaatı bırakıp yüksek teknolojiye odaklanacağız'

MELTEM ERSOY
Tekfen Taahhüt Grubu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, "Artık otoyol gibi basit inşaat işlerinden çok enerji ve petrokimya gibi yüksek teknolojili işlerde atağa kalkacağız" dedi..
Tekfen, bugün 2.1 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan inşaat portföyünde bundan sonra enerji ve petrokimya alanlarındaki inşaatlara yoğunlaşacak. Tekfen Taahhüt Grubu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, "Bundan sonra basit inşaat işlerini bırakarak, enerji ve petrokimya alanlarında yüksek teknoloji gerektiren katmadeğerli inşaat işlerine yoğunlaşacağız" dedi. Fas'ın Samir Rafinerisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, Samir'de teknolojik özelliği yüksek bir iş üstlendiklerine işaret ederek, Türk müteahhitlerin daha başarılı işler yapabilmeleri için aynı stratejiyi uygulamaları gerektiğini vurguladı. Tekfen Taahhüt Grubu'nun enerjisini "anahtar teslim müteahhitliğe" yoğunlaştıracağını dile getiren Özdemir, "Tekfen Taahhüt Grubu bundan sonra, mühendislik yönünü, proses mühendisliği alanında geliştirip, endüstriyel tesislerin yapımında da zamanla yönetici şirket konumuna gelmeyi hedefliyor" diye konuştu. Fas'ın şu ana kadar yapılmış en büyük teknoloji projesini aldıklarını söyleyen Özdemir, "Rafinerinin kapasite artırımı, ürün kalitesinde yükseltilme ve yeniden yapılanması işlerinin yapılacağı 640 milyon dolarlık projenin 200 milyon Euro'luk payı bizim" dedi.

TATARİSTAN'DA RAFİNERİ
Samir projesinde 2 bin 400 çalışan olduğunu belirten Özdemir, "Ülkenin tek petrokimya tesisini yapıyoruz. Türk işçilerin sayısı 700. İnşaat sektöründe yaşanan en büyük sıkıntı kalifiye eleman bulmak. Kalifiye eleman sıkıntımız olmasa işimizi bir yılda yüzde 100 artırır, ciromuzu 2 kat yükseltiriz" dedi. Özdemir, Tataristan'da yapılacak 15 milyar dolarlık toplam büyüklüğü olan bir rafineri ile ilgilendiklerini, ihale için yeterlilik aldıklarını kaydetti. Özdemir, şöyle devam etti: "Rafineri ve kuvvet santrali yatırımı yapılacak. Yatırımın ilk ayağı 5 milyar dolarlık olacak. Rafineri için yapılacak ihale için yeterlilik alan 7 firmadan biriyiz."
Haberin fotoğrafları