kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Times Meydanı'nda "Teröre Lanet" mitingi

Yeni Haber
PKK terörü, 3 Kasım Cumartesi günü New York'un ünlü Times Meydanı'nda düzenlenecek olan mitingde protesto edilecek.

Her yılbaşında, yüzbinlerin yeni yıla girdiği ünlü meydanda bu kez de PKK terörü kınanacak. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ile Young Turks Derneği tarafından organize edilen miting, ünlü meydanda kalabalığın en yoğun olduğu saatlerde yapılacak.

Mitingle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak, New York'ta, terör örgütü PKK'nın son haftalarda artan terör saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenleyecekleri "Teröre Lanet" mitingine, başta New York ve bölgeeyaletler olmak üzere, ABD'de yaşayan tüm Türk vatandaşlarını davet ettiklerini söyledi. Pak, "Diyoruz ki o gün televizyondaki maçı seyretmeyin, gideceğiniz yere gitmeyin, kendinize izin verin, o gün gelin, katılın gücümüzü gösterelim, şehitlerimizle yaşadığımız acılarımızı Amerikan medyasına yansıtalım, PKK terörünü lanetlemek için Times Meydanına gelin" çağrısında bulundu. Pak, mitinge TADF'nin işbirliği içinde olduğu diğer etnik gurupların sivil toplum örgütlerininde katılımı için çağrıda bulunduklarını belirterek "Biz onların çeşitli protesto mitinglerine katılıyoruz, onların da bizim, Times meydanında, PKK terörünü lanetlerken aramızda olacağını tahmin ediyoruz" dedi. Başkan Pak, Amerikalı'ları da PKK terörünü kınamak için meydana davet ettiklerini belirterek, "Amerika'lıları da davet ettik, ayrıca bir çok Amerikan medya kuruluşu ile temasımız oldu, kendilerini bu mitingi izlemeye davet ettik. Bu bir güç meselesidir, Türk-Amerikan toplumuna çok büyük bir görev düşüyor, gücümüzü gösterelim" diye konuştu.

PKK'LI TERÖRİSTLER, İSYANCI OLDU

TADF Başkanı Atilla Pak, son zamanlarda özellikle bazı basın organlarında PKK'lı teröristlerin, isyancı olarak adlandırılmasının oldukça düşündürücü olduğunu vurgulayarak bunu üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Pak, ABD tarafından resmen terörist olarak kabul edilen PKK sempatiznlarının bazı eylemlerine ABD'li güvenlik güçleri nin seyirci kaldığını belirterek, ABD kongresinden çıkacak kararın bu anlamda önemli olduğunu ve PKK'nın terör örgütü olduğu gerçeğini bir kez daha resmileştireceğini belirten Pak, ABD Kongresi'nden PKK'nın terör örgütü olduğunu vurgulayan bir karar çıkması için çabalarını sürdürdüklerini söyledi.

ERMENİ TASARISINI KALDIRILIP KALDIRIP YENİDEN GÜNDEME GETİRİYORLAR

Başkan Pak, sözde Ermeni Soykırım tasarısının son günlerde lehte görünen durumununun her an değişebileceğini belirterek "Sözde Ermeni Soykırım yasasının rafa kaldırıldığın asla düşünmeyelim, bu daha önce de böyle olmuştu. Önce rafa kaldırıyorlar, sonra tekrar gündeme getiriyorlar. Bu işin altında yatan bazı gerçekler var. Oy potansiyeli ve para yardımları, Ermeniler bu konuda çalışmalarını yapmışlar. Biz de, ABD'de yaşayan vatandaşlarımızdan oy kullanma haklarını elde etmelerini istiyoruz. ABD vatandaşı olmalarını istiyoruz. Türkiye de bunu istiyor, ancak daha seçimlerin ne zaman olduğunu bilmeyen vatandaşlarımız var. Önümüzdeki hafta seçimler var diyoruz, bildiriyoruz, yok hayır bir sene, iki sene sonra diyorlar. Vatandaşlarımız bu konda duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yong Turks Derneği Başkanı Abdurrahman Bezirgan da, Times Meydanında düzenlenecek olan mitinge çok büyük bir katılım beklediklerini belirterek PKK terörünü lanetlemek için Türk vatandaşlarını Times Meydanına davet etti.