kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis’te CHP’siz kutlama

Yeni Haber
Anamuhalefet Partisi CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Meclis'te kutlamaları kabul törenine katılmadı. CHP, Meclis'te temsil edilen siyasi partiler içinde törende bulunmayan tek parti oldu.

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis tören salonunda, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yüksek yargı organlarının başkanları, bakanlar ve protokole dahil diğer kişilerle, yabancı misyon şeflerinin kutlamalarını kabul etti.

CHP'nin yokluğuna karşılık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, TBMM İdare Amiri DTP'li Sırrı Sakık, DTP Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Selahattin Demirtaş ve DTP milletvekilleri de kutlamalara katılanlar arasında yeraldı.
Tören salonuna en erken gelenlerden biri MHP lideri Bahçeli oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt da erken gelmesi nedeniyle bir süre yalnız başına protokoldeki yerinde bekledi.

ÜÇLÜ SOHBET

Yargıtay Başkanı Osman Arslan salona girince, Orgeneral Büyükanıt'ın yanına giderek bir süre sohbet etti. Daha sonra TBMM Başkanı Toptan, tören salonuna girer girmez Orgeneral Büyükanıt'ın yanına gitti. Toptan ile Orgeneral Büyükanıt uzun süre sohbet etti.

Daha sonra Başbakan Erdoğan'ın da katılmasıyla üçlü sohbet gerçekleşti. Orgeneral Büyükanıt'ın, sözlerinin anlaşılmaması için, konuşurken elini ağzına siper etmesi dikkat çekti. Bu da Genelkurmay Başkanı'nın son günlerin önemli gündem maddesi, sınır ötesi operasyona ilişkin bazı bilgiler verdiği yorumlarına yol açtı.

Başbakan Erdoğan, törenden ayrıldıktan sonra bazı bakanlarla birlikte TBMM Başkanı Toptan'ın makamına geçerek, Hipodrom'daki törenler için orada zamanın dolmasını bekledi.

GÜL'DEN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Gül, tören sonunda kendisine izleyen gazete ve televizyon mepsuplarının bayramını kutladı. Gül, "Hepinizin elini sıkmak isterdim ama elleriniz dolu" diyerek buradan ayrıldı.

(ANKA)