kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Costner var CHP yok

Yeni Haber
Türkiye Cumhuriyeti'nin 84. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resepsiyon başladı.

Anamuhalefet Partisi CHP, Meclis'teki kutlamada olduğu gibi Köşk'teki kutlamada da "Gül protestosu"nu sürdürerek resepsiyona katılmadı. Devletin zirvesinin buluştuğu resepsiyondaki en renkli isim, ABD'li oyuncu Kevin Costner oldu.

*"KEVİN COSTNER KÖŞK'TE" FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde protokol üyeleri ile yabancı temsilcilere resepsiyon verdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'un, kayınvalidesinin vefatı nedeniyle resepsiyona katılmadığı öğrenildi. 850 kişinin davet edildiği resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer kuvvet komutanları yer aldı. CHP Genel Başkanı Baykal ve CHP'li milletvekillerinin katılmadığı resepsiyona, MHP ve DTP'li milletvekilleri yoğun ilgi gösterdi. DSP ise Köşk'te İstanbul Milletvekili Ahmet Tan ve İzmir Milletvekili Recai Birgün'le temsil edildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenen resepsiyona katılacak olan davetliler yoğun bir güvenlik önleminden geçti. Artan terör olaylarının ardından Köşk'te de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Güvenlik yetkilileri, Köşk'e gelen ziyaretçilerin araçlarını kameralı gözlüklerle inceledikten sonra içeriye aldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL: "DOĞUM GÜNÜMÜ SAKLAYAMIYORUM"

Gazeteciler, devletin zirvesinin katıldığı davette konukları ağırlamak üzere Büyük Salon'a gelen Cumhurbaşkanı Gül'ün doğum gününü kutladı. Gül de teşekkür ettikten sonra, "Saklayamıyorum, ne yapayım" dedi.

CHP VE YÖK YOKTU

Cumhuriyet'in 84. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon şefleri, büyükelçiler, milletvekilleri, yüksek yargı organları temsilcileri ve üst düzey kamu görevlileri katıldı. Resepsiyona, Anamuhalefet partisi CHP'nin dışında Yüksek Öğrenim Kurumu Başkanı Erdoğan Teziç'in katılmadığı gözlendi. Öte yandan DSP ise Köşk'teki resepsiyona İstanbul Milletvekili Ahmet Tan ve İzmir Milletvekili Recai Birgün'le temsil edildi.

COSTNER VE ERDOĞAN SOHBET ETTİ

Ünlü ABD'li oyuncu Kevin Costner, İstanbul'da vereceği konser öncesi Ankara'da Çankaya Köşkü'ne çıktı. 30 Ekim günü sivil toplum örgütü temsilcileri ve sanatçılara verilecek resepsiyona davet edilen Costner, Cumhurbaşkanlığı'na aynı gün İstanbul'da konser vereceğini bilirdi. Cumhurbaşkanı Gül de Costner'ı devlet erkanının katıldığı resepsiyona davet etti. Gül ile tokalaştıktan sonra Büyük Salon'a geçen Costner'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile uzun süre sohbet ettiği gözlendi. Cumhurbaşkanı Gül'ün de eşsiz katıldığı resepsiyona yaklaşık 850 kişinin davet edildiği öğrenildi. TBMM'de grubu bulunan partilerden MHP ve DTP tam kadro resepsiyona katıldı. Kuvvet komutları ve üst düzey askeri erkanın katıldığı resepsiyona Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un katılmadığı gözlendi. Başbuğ'un kayınvalidesini kaybetmesi nedeniyle resepsiyona katılmadığı öğrenildi.

(ANKA)