kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli de DTP'ye sırtını döndü

Yeni Haber
Meclis'in açılışında, milletvekili yemin töreni sırasında DTP'lilerin yanına gelmeleri üzerine kendileriyle tokalaşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bugün Meclis'teki kutlama töreninde TBMM İdare Amiri DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a yan dönerek tokalaşmaktan kaçınması, "DTP'nin milletvekili yeminindeki tavrından uzaklaşmasına" bağlandı.

Bahçeli, milletvekili yemin töreni sırasında, DTP Grup Başkanı ve DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile diğer DTP'li milletvekillerinin, kendisinin Meclis Genel Kurul'unda oturduğu sıranın yanına gelerek tokalaşmak istemelerine olumlu karşılık vermişti.

Ancak bugün Meclis tören salonunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kabul töreni sırasında, kendisinden daha sonra salona gelen DTP'li Sakık'ın kendisine doğru hamlesine olumlu karşılık vermedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendisinin de törende bulunmasına karşılık, böyle bir gözleminin olmadığını söyledi. Vural, "MHP'nin tavrında bir değişiklik yok. MHP'nin tavrı her zaman ülkenin bölünmez bütünlüğüne hassasiyet gösterilmesidir" dedi. Vural, bu hassasiyeti gösterenlere karşı medeni ilişkilerini sürdüreceklerini ancak bunun dışındakilere karşı bir tavırlarının olacağını belirtti.

(ANKA)