kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay

'Kapı komşusunu' müsteşarı yapıyor

Olcay AYDİLEK / ANKARA
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir dönem Ulaştırma Bakanlığı yapan 'kapı komşusu' İsmet Yılmaz'ı bakanlık müsteşarlığına getiriyor..
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mustafa İsen'den boşalan Bakanlık Müsteşarlığı'na eski Ulaştırma Bakanı ve Denizcilik Müsteşarı aynı zamanda da kapı komşusu olan İsmet Yılmaz'ı getiriyor. 22 Temmuz milletvekili genel seçimleri öncesinde 3 ay süreyle Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Yılmaz, o dönemde AKP milletvekili adayı olan Ertuğrul Günay'la sürpriz bir görüşme yapmıştı. Yılmaz'ın Günay'a denizcilik konusunda brifing verdiğinin açıklanması, "Günay, Ulaştırma Bakanlığı'na mı hazırlanıyor" sorusunu gündeme getirmişti. Bu görüşmenin sırrı gecikmeli de olsa çözüldü. Bakan Günay'ın, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne atanan Mustafa İsen'den boşalan Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı koltuğuna İsmet Yılmaz'ı atayacağı öğrenildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da onayı doğrultusunda bakan Günay'ın, "kapı komşum ve özel dostum" dediği Yılmaz'ın kararnamesinin yazıldığı, atama işleminin kısa sürede gerçekleşeceği kaydedildi.

2 ÜNİVERSİTE OKUDU
İkilinin 20 yıla dayanan bir ilişkileri olduğu biliniyor. Yılmaz, bir dönem Ulaşkırma Bakanı Binali Yıldırım'ın avukatlığını da yaptı. 1961 Sivas doğumlu olan İsmet Yılmaz, 1982 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü ve 1987'de de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, 1990'da İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" mastırı yaptı. 2002'de ise Marmara Üniversitesi Özel Hukuk Anabilim alanında yüksek lisansını tamamlayan Yılmaz, kamuda ve özel şirketlerde denizcilik sektöründe mühendis ve avukat olarak hizmet verdi.
Haberin fotoğrafları