kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Top sesleri altında eğitim devam ediyor

ERCAN DEMİRCİ / SABAH
En son 12 askerin şehit olduğu Dağlıca'ya 30 km.'deki Kamışlı'da çatışma sesleri altında çalışan öğretmenler: Tedirginiz ama korku yok..
Onlar 12 askerin şehit olduğu terör saldırısının yaşandığı Dağlıca köyüne sadece 30 km. uzaklıktaki Kamışlı köyündeki eğitim melekleri... Tüm askeri sevkıyatlar köylerinin yolundan geçen öğretmenler, hain saldırının ve çatışmanın tüyler ürperten sesini de duydu. Bu saldırı öncesinde de sık sık çatışma seslerinin duyulduğu, operasyonların gerçekleştirildiği bölgede görev yapan öğretmenler, tüm bu olumsuz koşullara rağmen öğrencilerini eğitmek için canla başla çalışıyor... Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine 21 kilometre mesafede, dağlık alanda bulunuyor Kamışlı köyü... 2000 yılında Mehmetçik ile gazetecilerin yardımıyla inşa edildiği için Kamışlı Mehmetçik-Basın İlköğretim Okulu adını taşıyan 8 derslikli okulda 171'i kız olmak üzere 343 öğrenci eğitim görüyor.

6'SI KADIN 16 ÖĞRETMEN
Farklı illerden 23-29 yaş arası 16 öğretmen görev yapıyor okulda. Tümünün ilk görev yeri Kamışlı olan 6'sı kadın 16 öğretmen, sıkça duyulan silah seslerinden tedirgin olduklarını, ama korkmadıklarını söylüyor. En büyük dertleri de, öğrencileri için kışlık kıyafet... Öğrencilere en büyük desteği veren ise okulun rehberlik öğretmeni 23 yaşındaki Tuğba Arayıcı. İzmir Karşıyakalı ve emekli bir astsubayın kızı olan Tuğba 8 ay önce ilk görev yeri olan Kamışlı'da mesleğe başladı. Genç öğretmen çok sevdiği öğrencileriyle tek tek ilgilenip, sorunlarını dinliyor. Köyde lojman olmadığından Yüksekova merkezde bir kız arkadaşıyla birlikte kiraladığı evde kalan Tuğba Öğretmen, ayda bir hafta sonu Van'a gidip sosyal hayatına renk katmaya çalışıyor. İlçedeki bulunan tek sinema salonunun kötü olduğunu belirten Arayıcı, "Bir keresinde tiyatroya gittim ve aynı oyunu, aynı gün içinde 3 kez izledim" diyor.
Haberin fotoğrafları